Messi ile Ronaldo'nun milyon Euro'luk savaşı

El Clasico'da gözler onların üzerinde olacak. Messi mi, Ronaldo mu daha çok kazanıyor? Haftalık maaşları ne kadar? Gol ve dakika başına ne alıyorlar? İşte yıldızların milyon Euro'luk kapışması...

Messi ile Ronaldo'nun milyon Euro'luk savaşı

Futbolseverlerin gözü kulağı bugün oynanacak El Clasico'ya çevrildi. Hafta arasında herkesi saran Messi fırtınasının etkisi henüz dinmeden bu akşam yeni bir kasırga daha kopacak.

İspanya'da La Liga'nın ilk iki sıradaki takımı Real Madrid ve Barcelona kozlarını paylaşacak. Dev maçta herkesin gözü iki futbolcuda olacak: Messi ve Ronaldo.

Yeşil sahada birbirine en büyük rakip olarak gösterilen Messi ve Ronaldo en çok kazanan futbolcular listesinde de büyük kapışma yaşıyor.

Messi 29.7 milyon Euro'luk yıllık kazancıyla David Beckham'ı geçerek dünyanın en çok kazanan futbolcusu unvanını aldı.

İki yıldır en çok kazanan futbolcular listesinin başında yer alan Beckham'ı tahtından eden Messi, hafta sonu karşılaşacağı Ronaldo'ya da fark atmış durumda.

93 milyon Euro'luk rekor transfer ücretiyle geçen yaz Manchester United'dan Real Madrid'e transfer olan Ronaldo haftada 200 bin Euro kazanıyor. Ronaldo'nun yıllık kazancı 27 milyon Euro düzeyinde bulunuyor.

22 yaşındaki Arjantinli yıldız ise yılbaşından önce kulubüyle yeni bir anlaşma imzalayarak haftalık kazancını 180 bin Euro'ya çıkardı. Ancak ticari anlaşmalar ve sponsorluklar Messi'nin kazancını haftalık 570 bin Euro'ya kadar çıkardı.

'UZAYLI' DAKİKADA 9 BİN 570 EURO KAZANIYOR
Ligde gol krallığında attığı 26 golle birinci sırada yer alan Messi, Şampiyonlar Ligi'nde de 8 golle lider durumda. Messi'nin yıllık kazancı göz önüne alındığında Arjantinli yıldızın her golü 874 bin Euro değerinde. Messi ligde 84 dakikada bir gol atarak önemli bir başarıya imza attı. Messi bu yıl Barcelona formasıyla 3103 dakika oyunda kalırken, dakika başına kazancı 9 bin 570 Euro'yu buluyor.

Ligde 18, Şampiyonlar Ligi'nde de 7 gol atan Ronaldo'nun her golü de 1 milyon Euro'yu buluyor. Ronaldo her 98 dakikada bir gol atıyor. Bu yıl Real Madrid'de 2206 dakika oynayan Ronaldo'nun dakika başı kazancı ise 12 bin 239 Euro.

MADRID: 2 BARCELONA: 3
En çok kazanan 10 futbolcuya bakıldığında transfere milyon Euro'lar harcayan Real Madrid'den Ronaldo ve Kaka bulunuyor. Rakibi Barcelona'dan ise Messi, Henry, İbrahimoviç var.

Ronaldo 29.7 milyon Euro'luk kazancıyla listede üçüncü sırada yer alırken, onu 16.9 milyon Euro'yla takım arkadaşı Kaka takip ediyor.

Barcelona'nın forvetleri Henry 16.2 miyon Euro'yla beşinci olurken, İbrahimoviç 13 milyon Euro'luk kazancıyla sekizinci sırada kendine yer buldu.

EN ÇOK KAZANAN 10 FUTBOLCU

Sayfa Yükleniyor...