Metroya alışveriş merkezi geliyor

Türkiye’de metro sisteminde bir ilk gerçekleştirilecek... Metroya kurulacak çarşı; giyim, organik gıda ve gayrimenkul alanında hizmet verecek.

Metroya alışveriş merkezi geliyor

Levent ve Gayrettepe duraklarındaki toplam büyüklüğü 9 binmetrekareyi bulan koridorları Ulaşım AŞ’den 10 yıllığına kiralayan Turyap, 2000 yılından beri atıl halde olan bu alanları çeşitli konseptlerde çarşıya çevirecek.

Eco Brands, Eco Bazaar ve Real Estate Bazaar konseptlerini tanıtan Turyap Yönetim Kurulu Başkanı Azmi Sarıbay, açılışın 1 Temmuz’da olacağını söyledi.

Habertürk gazetesinde yer alan haberde; Sarıbay, şu bilgileri verdi:

"Türkiye’de metro sistemine ilk kez çarşı yerleştirdik. Eco Brands, indirimli satış yapan yerli ve yabancı markaların buluştuğu 65 mağazadan oluşacak. Ağırlıklı giyim olacak.

Eco Bazaar da Mısır Çarşısı konseptinde organik gıda ürünlerinin ekonomik fiyata satılacağı 35 mağazalık bir çarşı.

Levent istasyonunda bulunacak 4 bin metrekarelik bu altlı üstlü alan ile Metrocity, Skymark Tower, Özdilek Plaza, Levent Plaza ve Kanyon yeraltından birbirine bağlanacak. Bu alandaki günlük insan sirkülasyonu 150 bin kişi. Mağazaların metrekare kirası 100 dolardan başlayacak."

Sarıbay, Ulaşım AŞ’ye tüm bu alanlar için 10 yıl boyunca yıllık 5.5 milyon dolar ödeme garantisi verdiklerini belirterek, “Hasılat paylaşımı gibi oldu. Artan gelirin yüzde 70’i de onların. Gözümüzü kararttık” dedi.

GAYRİMENKUL PROJELERİNİ TEK ÇARŞIDA BİR ARAYA TOPLAYACAK
Gayrettepe istasyonunun altındaki 5 bin metrekarelik alanda ise Real Estate Bazaar ile gayrimenkul sektörüne ilişkin tüm ihtiyaçlara cevap verilecek. Burada konut üreten şirketlerin mağaza kiralayacağını kaydeden Sarıbay, "İsteyenler ring seferle projeye götürülecek. Satış için bankalar, mimarlar, emlakçılar, değerleme şirketleri de olacak. Ayrıca, Okan Üniversitesi ile anlaştık. Burada, emlak konusunda lisansüstü eğitim de verilecek" diye konuştu.

TATLISES DE METROYA İNECEKTİ
Turyap’tan verilen bilgiye göre, 2010’un son aylarında ihaleye çıkarılan metro istasyonlarındaki kiralanabilir alanların ise neredeyse tamamı sahibini buldu. Bu noktalarda; İş Bankası, Yapı Kredi Bankası, Garanti Bankası, Akbank ve Citibank’ın ATM’leri dışında, 24 noktada Fornetti (unlu mamuller), 15 noktada Kahve Dünyası, 17 noktada Smartcube (gazete-dergi), 39 noktada Pratik Nokta (ödeme sistemleri), 2 noktada Metro Stop (gıda), 6 noktada Flormar (kozmetik), 1 noktada Rebul Eczanesi ve 3 noktada Oklava (pastane) yer alacak.

Sarıbay, bu alanlardaki 6 noktada İbrahim Tatlıses’in de çiğkötfeci açmaya hazırlandığını belirterek, "Pazartesi sabahı anlaşmayı imzalamak için gelecekti. Ancak maalesef pazar gecesi bu tatsız olay oldu. Bu hafta şirketin diğer yetkilileriyle görüşeceğiz. Anlaşmayı imzalayabiliriz" bilgisini verdi.




Sayfa Yükleniyor...