MHP'den teklif!

'Emlak vergi barışı' teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu.

MHP'den teklif!

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ve Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, emlak vergisi borçlarının yeniden yapılandırılmasını öngören kanun teklifi verdi. Teklifte, 2002-2008 yılları arasındaki emlak vergisi borçlarının yüzde 10 fazlasıyla ödenmesi halinde gecikme zammı ve vergi cezası alınmaması öngörülüyor.

Meclis Başkanlığı’na sunulan kanun teklifi, 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu’na geçici madde eklenmesini öngörüyor. Teklifin gerekçesinde 2002’den bu yana hükümetin izlediği özelleştirme, borçlanma ve yüksek faizle ülkeye çekilen sıcak paraya dayalı politikaları sonucunda sanal bir büyüme yaşandığı belirtildi.

2006 yılından itibaren ekonomik krizin emarelerinin görülmeye başlandığı, hükümetin 2007 yılında yapılan genel seçimlere kadar piyasalara para dağıtarak durumu idare ettiği belirtilen gerekçede “Emlak vergisi de, vatandaşlarımızın ödeme güçlüğü içine düştüğü kalemlerden bir tanesidir. Emlak vergi barışı olarak adlandırılabilecek teklifimizin kanunlaşması halinde, hem ödeme güçlüğü içine düşmüş vatandaşlarımızın emlak vergi borçlarını ödemeleri kolaylayacak hem de belediyelerimiz tahsil edemedikleri emlak vergilerini tahsil etme imkanına kavuşacaklardır” denildi.

Teklifte ise 2002-2008 yılları arasında emlak vergisi mükellefiyetini hiç tesis ettirmemiş mükelleflerle, bu dönemde emlak vergisi mükellefi olup da vergi borçlarını ödememiş olanların, emlak vergisi ana paralarını her yıl için ayrı ayrı yüzde 10 fazlası ile ödemeleri halinde, gecikme zammı alınmaması ve vergi cezası kesilmemesi öngörülüyor.

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...