Migros iki yılda 12 bin kişiyi işe alacak

Migros Türk Genel Müdürü Tort, 2009 yılı için 6 milyar TL ciroya odaklandıklarını, ayrıca, 2009 ve 2010 yıllarında toplamda 12 bin yeni istihdam sağlayacaklarını söyledi.

Migros iki yılda 12 bin kişiyi işe alacak

Gazetecilerle bir araya gelen Migros Türk Genel Müdürü Özgür Tort, organik büyüme hedeflerinin yanı sıra inorganik büyüme fırsatlarını da değerlendireceklerini, büyüme ve ülke çapında daha da yaygınlaşma stratejisine paralel olarak adım attıklarını anlattı.

Bu çerçevede, Yonca marketlerini bünyelerine kattıklarını anımsatan Tort, toplam 15 bin 500 metrekare satış alanına sahip 18 mağazanın 11’inin Tansaş, 7’sinin Migros markasıyla 2 günde hizmete girdiğini kaydetti.

“Hedefimizi Türkiye’de yaşayan herkesin en az bir kez Migros Grubu mağazalarından içeri adım atması olarak belirledik” diyen Tort, bunun için de Türkiye’deki her müşterinin ayağına gitmeye, yaygınlaşma stratejileri paralelinde hızla yola devam etmeye kararlı olduklarını, her markalarını müşteriye daha da yakınlaştıracaklarını, Yonca mağazalarını Migros ve Tansaş olarak bünyelerine katmış olmalarının da bu söylemi hayata geçirme konusundaki kararlılıklarının göstergesi olduğunu bildirdi.

HESAPLARIMIZI SÜREKLİ GÖZDEN GEÇİRİYORUZ
Olumsuz ekonomik şartların her şirketi olduğu gibi Migros Türk’ü de düşündürdüğünü belirten Özgür Tort, şöyle konuştu: “Hesaplarımızı sürekli gözden geçiriyoruz. Her zaman yakından takip ettiğimiz verileri esnek yapımızla şimdi her an yeni baştan inceliyoruz. Migros’un bu büyüme planına ve müşterilerimize her gün ilave olarak sunacağımız avantajlara verimlilik çalışmaları kaynak sağlıyor. Somut olarak verimlilik başlığı altında dağıtım merkezleri yönetimi, enerji kullanımı, elektronik kayıt sistemi, etkin veri yönetimi gibi konularda hızlı fark yaratan adımlar atıyoruz. Bir saat öncesine göre her saat daha verimli olmaya odaklandık.

Bu küresel kriz Türkiye’nin ilk krizi değil ancak nitelik ve orijin açısından kuvvetli etkileri söz konusu... Kriz dönemlerinde uzun vadeli düşünmek, dönemsel paniklere kapılmadan kendimize ve Türkiye’nin geleceğine güvenerek hesaplı adım atmak her zaman en doğru yoldur. Esasen krizi fırsata çevirmek ifadesinden de biz bunu anlıyoruz. Sektörün en verimli şirketi olarak, yatırımlarımızı tüm hızıyla sürdürdüğümüz bu dönemde biz Migros Türk olarak tüm yapılarımızla, hücrelerimizle kendimizi yenilemeye ve her adımımızda verimliliği artırmaya odaklandık.”

6 MİLYAR CİRO, 2 YILDA 12 BİN YENİ İSTİHDAM
Kuruluşun 2007’de 4,4 milyar TL, 2008’de 5 milyar TL üzerinde ciro elde ettiğini, 2009 yılı hedefinin ise 6 milyar TL olduğunu açıklayan Özgür Tort, Migros’un 2012 yılında “10 milyarlıklar kulübüne” girme iddia ve hedefinin aynen devam ettiğini, 2008 yılında müşteri sayısında yüzde 11 artış yakaladıklarını, dünyada ve Türkiye’de krizin koşulları ortadan kalktığında yaptıkları yatırımlar sayesinde yeni dönemi çok daha büyük bir grup olarak karşılayacaklarını ifade etti.

Krizin etkileriyle endişeye kapılmadan büyüme planlarını aynen hayata geçireceklerini vurgulayan Tort, yeni istihdam hedeflerini de “İki yılda toplam 12 bin yeni istihdam” olarak açıkladı.

“Biz söz verdiğimiz gibi tüm formatlarımızla büyüyeceğiz, ekonomik canlılık için katkı sağlayacağız, istihdamda önü çekeceğiz” diyen Özgür Tort, Migros Türk olarak bu istihdam rakamlarını öngörebilmelerinin ardında hiç taviz vermeden ilerlemek istedikleri yeni büyüme rotasının olduğunu kaydetti.

2008’in sonunda 1.191 mağaza ve 698 bin metrekare net satış alanıyla öngörülen büyüklüğe ulaştıklarını dile getiren Tort, rakamların her seferinde hedefledikleri büyüklüğe ulaşıldığını gösterdiğini, 15 Şubat itibariyle 722 bin net satış alanı ve 1.245 mağaza ile hizmet verdiklerini, 2009’da şubat ayının ortasına kadar 1,5 ayda biri yurt dışında Azerbaycan’da olmak üzere 54 yeni mağaza açmış durumda olduklarını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...