Migros'un ana ortağı hisse satacak

Migros'un ana ortağı MH Perakendecilik, hisse satışı için JP Morgan ve Merrill Lynch'e yetki verdi.

Migros'un ana ortağı hisse satacak

Migros ortaklarından MH Perakendecilik J.P. Morgan Securities Ltd. ve Merrill Lynch International ile dün bir hisse satış sözleşmesi imzaladı.

Analistler, ödenmiş sermayesi 178.03 milyon lira ve halka açık hisse oranı 3.71 milyon lira olan şirketin bu satışla halka açıklık oranının yükselmiş olacağını söylediler.

KAP'ta yer alan açıklamaya göre, sözleşme uyarınca, MH'nin sahibi bulunduğu toplamda 26 milyon nominal değere kadar Migros Ticaret hissesini, ayrıca opsiyonel olarak toplamda 5 milyon TL nominal değere kadar ek Migros hissesini, bankalar tarafından tespit edilecek alıcılara, aracı kurum kullanmaksızın borsa dışında, satma taahhüdünde bulundu.

İmzalanan sözleşmeye göre, ek satış opsiyonuyla birlikte migros'un yüzde 17.4'üne kadar hissesi satışa konu olabilecek.

MH, sözleşme uyarınca, çeşitli genel istisnalara tabi olmak üzere, sözleşme tarihinden itibaren altı aylık süre boyunca, bankaların iznini almadan başka Migros hissesi satmama yönünde taahhütte bulundu.

MH tarafından satılacak Migros hisselerinin adedi ve buna ilişkin satış fiyatı, gelecek talep çerçevesinde belirlenecek.

Gedik Yatırım analisti Yunus Kaya, bu satışla şirketin halka açıklık oranının yaklaşık 10 kat artırmış olacağını söyledi.

Sayfa Yükleniyor...