Migros'un dümenine Tuncay Özilhan geçti

Bülend Özaydınlı, Migros Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'a devretti.

Migros'un dümenine Tuncay Özilhan geçti
Tuncay Özilhan

Migros'un 2015 yılı Genel Kurulu'nda yeni yönetim kurulu seçildi. Bülend Özaydınlı, Migros Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devretti. Anadolu Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, Migros Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

İş hayatına 1972 yılında Oyak Grubu'nda başlayan Özaydınlı, burada İştiraklardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı, şirketlerin yönetim kurulu üyesi ve başkanı olmak üzere 15 yıl görev yaptı. 1987 yılında Koç Topluluğu'na geçen Özaydınlı, 20 yıl süreyle Migros Genel Müdürlüğü, Koç Holding Fiat Grubu Başkanlığı, Koç Holding Üst Yöneticiliği (CEO) ve Koç Grubu şirketleri yönetim kurulu üyelikleri yaptıktan sonra Migros'a yeniden dönerek 8 yıl süreyle Executive Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı.

"GÖREVİMİ GÜÇLÜ BİR YÖNETİME DEVRETMENİN GÖNÜL RAHATLIĞI İÇİNDEYİM"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özaydınlı, şunları kaydetti:

"Perakende sektörüne kazandırılan ilkler Migros takımının ortak başarısıdır. Kasiyer arkadaşımdan depocuya, kasabından yönetim kadrolarımıza tüm Migros takımı aynı hedefe inandı ve 'maratonu yüz metre temposunda koşmak' ilkesi bugünün öncü şirketini yarattı, 44 yıllık iş deneyimim, ortak hedef için takım ile birlikte koşmanın önemini bana öğretti. Sonuçta, perakende sektöründe tüketicinin, üreticinin, çalışanın, yatırımcının bütün olarak ilerlemesi, hayatlarında pozitif bir değişime yol açmayı sağladı. 44 yıllık aktif iş hayatımın 29 yılında Migros hep var oldu. Migros'tan kalben değil ancak aktif görev olarak ayrılırken, bu güçlü şirketteki görevimi, güçlü ortaklık yapısı ile güçlü bir yönetime devretmenin gönül rahatlığı içindeyim. Migros, Anadolu Endüstri Holding'in ortaklığı ve deneyimi ile Anadolu'nun her köşesinde müşterileri ile daha da bütünleşerek, Özgür Tort'un liderliğindeki yönetim kadrosu ve Migros takımı ile daha da güçlenerek, adımlarını daha da hızlandıracaktır."

Sayfa Yükleniyor...