Milliyet-Vatan'ın satışında anlaşma

Demirören-Karacan ortaklığı, Doğan Gazetecilik bünyesindeki Milliyet ve Vatan gazetelerini alma konusunda anlaştı.

Doğan Yayın Holding'in bir yılı aşkın süredir devam eden varlık satışında ilk somut gelişme yaşandı.

Doğan Yayın'dan yapılan açıklamada, Milliyet ve Vatan gazetelerinin Yıldırım Demirören-Ali Karacan ortaklığına satışı konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

Doğan Gazetecilik A.Ş'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, ''Şirketimiz bünyesinde yayınlanmakta olan Milliyet Gazetesi'ne ait tüm marka ve isim hakları ile internet sitesi alan adlarının (www.milliyet.com.tr) KDV dahil 47 milyon 960 bin ABD Doları bedel üzerinden; şirketimizin 129 milyon TL sermayesinde yüzde 99,99 oranında pay sahibi olduğu ve bünyesinde Vatan Gazetesi'nin tüm marka ve isim hakları ile internet sitesi alan adlarını barındıran Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık A.Ş'de sahip olduğumuz beheri 100 TL nominal değerli 1 milyon 289 bin 996 adet hisse senetlerinin tamamının 26 milyon ABD Doları bedel üzerinden, Demirören ve Karacan Grubu'nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş'ye satışı konusunda, Şirketimiz ile DK Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş. arasında genel esaslarda mutabakat sağlanmıştır'' denildi.

Demirören ve Karacan grupları satın alma için yüzde 50-50 ortaklıkla "DK Gazetecilik ve Yayıncılık" adlı bir şirket kurdu.

BABALARI SATTI, OĞULLARI ALDI
Karacanlar varılan anlaşma sayesinde yeniden Milliyet'in patronu oluyor. Ali ve Ömer Karacan kardeşler, babaları Ercüment Karacan'ın Aydın Doğan'a sattığı Milliyet Gazetesi yanında Vatan Gazetesi'ni de Demirören Grubu ile ortaklık kurarak satın almak için mutabakata vardı.

Meslek hayatına Milliyet'te foto muhabirliği ile başlayan Ali Karacan, daha sonra kardeşi Ömer Karacan ile 1 Numara Medya Grubu şirketini kurdu ve 1994'te Number One FM'i hayata geçirdi. Grup daha sonra Number One TV'nin yanında Klas FM ve Fashion One gibi radyo ve televizyon kanalları ile büyüdü.

Ali ve Ömer Karacan, yazılı basın konusunda da tecrübeli. İki kardeş 1980'li yıllarda babalarından kalan Karacan Yayınevi'ni büyüttü.

SON OLARAK DEMİRÖREN AVM'Yİ AÇTI
Likit petrol gazı dağıtımı yapmak için 53 yıl önce kurulan Demirören Grubu ise bugün 4 ana iş kolunda faaliyet gösteriyor. Bünyesinde Milangaz, Likitgaz gibi şirketler bulunan grubun başında Erdoğan Demirören bulunuyor. Erdoğan Demirören'in oğlu Yıldırım Demirören de 2004 yılından bu yana Beşiktaş Kulübü Başkanlığı'nı yürütüyor.

Demirören Grubu son yatırımı olan Demirören Alışveriş Merkezi'ni geçtiğimiz günlerde İstiklal Caddesi'nde açtı. Alışveriş merkezinin açılışı caddenin görünümünü bozduğu ve kaçak kat iddiaları nedeniyle tepki toplamıştı. Demirören Grubu ayrıca Türkiye'nin ilk özel lisesi İstanbul Ata Koleji'nin de sahibi.

Sayfa Yükleniyor...