Milliyet-Vatan'ın satışında imzalar atıldı

Doğan Gazetecilik, Milliyet-Vatan'ın satışı için DK Gazetecilik ile sözleşme imzaladı, ödeme koşulları belirlendi.

Milliyet-Vatan'ın satışında imzalar atıldı

Doğan Gazetecilik Milliyet Gazetesi'e ait tüm marka ve isim hakları ile internet sitesi alan adlarının 47.96 milyon dolara, Vatan gazetesinin tüm marka ve isim hakları ile internet sitesi alan adlarını barındıran Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık'ı da 26 milyon dolara Demirören ve Karacan Grubu'nun ortak girişim şirketi DK Gazetecilik ve Yayıncılık'a satışı konusunda sözleşme imzalandığını duyurdu.

KAP'a yapılan açıklamaya göre, ödeme sözleşmenin imzalandığı tarihte 13.03 milyon dolar avans alınması, 30 Haziran 2011 tarihinden daha geç olmayacak bir tarihteki kapanışı takiben 90 gün içerisinde 13.03 milyon dolar peşin ödeme ve kalan tutarın 2012 yılı başından itibaren her ay olmak üzere 40 eşit taksitte ödenmesi şeklinde olacak.

2012, 2013, 2014 ve 2015 yıllarında ödenecek her bir taksit için kapanış tarihinden itibaren sırasıyla Libor+2.5, Libor+3.5, Libor+4.5 ve Libor+5.5 faiz oranında vade farkı uygulanacak. Uygulanacak Libor faiz oranı, 6 aylık Libor faiz oranı olup her altı ayda bir tekrar hesaplanarak takip eden 6 aylık dönem için sabitlenecek.

Milliyet Gazetesi ve internet sitesinin kapanış tarihine kadar elde edilecek her türlü gelir ve gideri Doğan Gazetecilik'e ait olacak. Açıklamada yer alan bilgiye göre, Doğan Gazetecilik, kapanış tarihi itibariyle Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık'ın her türlü borç ve takyidat kaleminden ve her türlü alacaktan arındırarak hisse devrini gerçekleştirecek.

Bunun mümkün olamaması halinde taraflar, alacaklardan karşılanamayan borç tutarlarının ilk taksitlerden mahsup edilmek üzere hisse senedi devir bedelinden tenzilini veya alacakların borçlardan daha fazla olması halinde ise, alacaklar ile borçlar arasında bakiye tutarının satış bedeline ilave edilmesini kabul ve taahhüt edildi.

Açıklamada, Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık'a hisse devri sonrasında, şirketin hazırlanan konsolide finansal tablolarında "iştirak hissesi satış zararı" oluşmasının beklendiği, tutarın belirlenmesi ile ilgili çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Sayfa Yükleniyor...