Mitsubishi, Türk şirkete ortak oldu

Türk şirkete dünya devi ortak... Japon Mitsubishi, Çalık Enerji'den hisse alacağını açıkladı.

Mitsubishi, Türk şirkete ortak oldu

Japon Mitsubishi Corporation Çalık Enerji'den hisse alacağını açıklarken, Japonya'da yayımlanan Nikkei gazetesi şirketin Çalık Enerji'ye 10 milyar yen (80.5 milyon dolar) yatırım yaptığını belirtti.

Nikkei gazetesinde yer alan haberde, Mitsubishi'nin bu yatırımla Ortadoğu ve Orta Asya'daki enerji sektörü faaliyetlerini güçlendirmeyi amaçladığı belirtildi. Nikkei haberine göre şu anda Çalık Enerji'de yüzde 10 hissesi bulunan Mitsubishi'nin ileride bu payı artırmayı değerlendirebileceği ifade edildi.

Çalık Holding'in internet sitesinde yer alan bilgiye göre holdingin 6.3 milyar lira olan 2014 gelirlerinin 3.5 milyar lirası, yani yüzde 56'sı enerji iş kolundan geldi. Mitsubishi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, anlaşmanın personel değişimini de kapsayacağı belirtildi. Açıklamada Çalık Enerji'ye yapılan yatırımın tutarı ve alınan hissenin oranı belirtilmedi.

Çalık ve Mitsubishi'nin ortaklığının 1990'larda Orta Asya'da santral inşaatlarıyla başladığına dikkat çekilen açıklamada, Türkmenistan'daki 1.3 milyar dolarlık Garabogaz Gübre Fabrikası'nın inşaatında da iki şirketin beraber çalıştığı hatırlatıldı.

Sayfa Yükleniyor...