Mobilya sektörü kriz tanımıyor

Hazırlıkları sürdürülen MODEKO 2010 21. Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı sektörün moraline moral katacak.

Mobilya sektörü kriz tanımıyor

Efor Fuarcılık’ın İzmir Mobilyacılar Odası işbirliği ile düzenleyeceği MODEKO 2010 21. Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı’nı önceki yıllara oranla sektör daha bir yakından takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir araya gelen sektörün önde gelen firma temsilcileri fuarın çıtasının daha üst seviyelere çıkartılması için güç birliği kararı almıştı. Bu kapsamda MODEKO 2010’da bazı yenilikler yaşanacak. Tamamı kullanılması kullanılması planlanan Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda Büro mobilyaları, Fabrikasyon, El ürünleri ve aksesuar ürünleri ayrı bölümlerde ziyaretçilere sunulacak. Yine fuar kapsamında MODEKO Tasarım Yarışması düzenlenecek. Dereceye giren tasarımlar organizasyon sürecinde sergilenecek.

7-11 Nisan 2010 tarihlerinde açık olacak MODEKO’da kurumsal katılımcı firmalar sektörde gelinen noktayı bir kez daha dokunma mesafesine taşıyacak. Kurulacak standlarda  Modern ve klasik mobilyalar, Eskitme ve modüler mobilyalar, Masa, Sandalye, kanepe ve koltuklar, Bebek ve genç odaları, Yatak ve yatak setleri, Ofis mobilyaları, Mutfak mobilyası, Bahçe Mobilyaları, Ev dekorasyonu ve aksesuarları ile Aydınlatma ekipmanları sergilenecek. Yurtiçi ve yurtdışından alım heyetlerinin İzmir’e gelmesi için bazı kolaylıklar sağlayacak olan Efor Fuarcılık zincir mağazaların yetkilileri, toptancılar, dağıtıcılar, ithalatçılar, ihracatçılar, mimarlar, iç mimarlar, dekoratörler, endüstriyel tasarımcılar ve mobilya mağazalarının sorumlularına özel davetiyeler gönderdi.

Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, “Yirmi yılı aşkın süredir düzenlediğimiz Fuar, mobilya sektörü ile kader birlikteliği yaptığımızın ispatı niteliğindedir. Son düzenlediğimiz fuarda firma sayısında azalma görülmezken kullandığımız alanda bir daralma söz konusuydu. Dünyayı kasıp kavuran ekonomik kriz nedeniyle mobilyacılar tedbirli davranmıştı. Ancak  kriz sektörün hızını kesmeye yetmedi. Bunu gören mobilyacılar bu yılki fuara her zamankinden daha büyük ilgi gösteriyor. Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nın tamamını kullanma hedefindeyiz. Bunu baz aldığımızda alanın yüzde 65’i kullanacak firmalar belirlendi. MODEKO Tasarım Yarışması düzenleyeceğiz. Yurtiçi ve yurtdışında tanıtımlarımız sürüyor. MODEKO yine üreticilerinde alıcılarında karlı ticaret yapacağı bir organizasyon olacak” dedi.


Sayfa Yükleniyor...