Mobius: 1 milyar dolar daha yatırım yapacağız

Ünlü yatırımcı Mark Mobius, Türkiye'de 2 milyar dolar olan yatırımlarının krizin etkisiyle 1 milyar dolara indiğini, ancak önümüzdeki 2-3 yılda 1 milyar dolar daha yatırım yapmayı öngördüklerini söyledi.

Templeton Varlık Yönetimi şirketinin gelişmekte olan piyasalar fonunun kurucusu Mark Mobius, İstanbul'da Citibank-Citigold Özel Bankacılık bölümünün düzenlediği "Gelişmekte olan piyasalar ve Türkiye" konulu toplantıda konuştu ve ardından CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin krizden daha güçlü çıkacağını öngören Mobius, fonlarına gelecek paraya göre buradaki yatırımlarını yükselteceklerini vurguladı.

Mobius, Türkiye'de bankalar, imalat ve özellikle tüketici odaklı imalat sektörlerine yatırım planladıklarını da kaydetti.

Mobius, Türkiye için IMF anlaşmasını mutlaka gerekli görmediğini, ancak vergilerin indirilmesi ve hükümet harcamalarının azaltılması gerektiğini, özelleştirme dahil serbestleşme çabalarının da sürmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye ekonomisindeki zayıflıkların, Avrupa Birliği ile daralan ticaretten kaynaklandığını söyleyen Mobius, AB'nin sonuçta Türkiye gibi ülkelere dönmek zorunda olacağını ve bunun Türkiye'deki şirketleri zenginleştireceğini belirtti.

Mobius, Türkiye'ye Rusya ve Polonya'ya göre daha fazla ağırlık verdiklerini, özellikle Orta Asya ve Rusya'ya açılan şirketlere yatırım yapmak istediklerini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...