Moody's 14 Türk bankasını izlemeye aldı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 11 Türk bankasının yerel para birimi cinsi mevduat notunun, 3 Türk bankasının ise ulusal değerlendirme notunun düşürülebileceğini açıkladı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 11 Türk bankasının yerel para cinsi mevduat notunu, üç bankanın da uzun vadeli ulusal derecelendirme notlarını "olası bir aşağı yönlü revizyonçerçevesinde" gözden geçirmeye aldığını açıkladı.

Moody's ayrıca Bankpozitif, Eurobank Tekfen, Finansbank ve HSBC Türkiye'nin yerel para bazlı notunu ve Eximbank'ın da değerlendirme notunu teyit etti.

Moody's'in açıklamasında yer alan bankalar ve her banka ile ilgili not durumu şöyle:

Akbank'ın A3 olan uzun vadeli yerel para cinsinden mevduat notu olası bir indirim için gözden geçirilecek. Bankanın diğer notlarında değişiklik yok.

Anadolubank'ın Ba1 olan uzun vadeli yerel para cinci mevduat notu olası bir indirim için gözden geçirilecek. Bankanın diğer notlarında değişiklik yok.

Asya Katılım Bankası'nın Ba1 olan uzun vadeli yerel para cinsinden mevduat notu ve A1.tr/TR-1 ulusal ölçek notu olası bir indirim için gözden geçirilecek. Bankanın diğer notlarında değişiklik yok.

Bankpozitif'in Baa3/Prime-3 olan yerel para cinsinden mevduat notunun durağan görünümü teyit edildi. Bankanın diğer notlarında değişiklik yok.

Denizbank'ın Baa1 olan uzun vadeli yerel para cinsinden mevduat notu olası bir indirim için gözden geçirilecek. Bankanın diğer notlarında değişiklik yok.

Eurobank Tekfen'in Ba1/Not Prime yerel para cinsinden mevduat notunun durağan görünümü teyit edildi. Bankanın diğer notlarında değişiklik yok.

Finansbank'ın A3/Prime-2 olan yerel para cinsinden mevduat notunun durağan görünümü teyit edildi. Bankanın diğer notlarında değişiklik yok.

HSBC Türkiye'nin A3/Prime-2 olan yerel para cinsinden mevduat notunun durağan görünümü teyit edildi. Bankanın diğer notlarında değişiklik yok.

Ziraat Bankası'nın Baa1/Prime-2 olan yerel para cinsinden mevduat notu olası bir indirim için gözden geçirilecek. Bankanın diğer notlarında değişiklik yok.

TEB'in Baa1 olan uzun vadeli yerel para cinsinden mevduat notu olası bir indirim için gözden geçirilecek. Moody's, bankanın D+ olan finansal güçlülük notunun (BFSR) üzerindeki görünümü pozitiften durağana çevirdi.

Garanti Bankası'nın A3 olan uzun vadeli yerel para cinsinden mevduat notu ve Aaa.tr uzun vadeli ulusal ölçek notu olası bir indirim için gözden geçirilecek. Bankanın diğer notlarında değişiklik yok.

İş Bankası'nın A3/Prime 2 olan yerel para cinsinden mevduat notu olası bir indirim için gözden geçirilecek. Moody's, bankanın D+ olan finansal güçlülük notunun (BFSR) üzerindeki görünümü pozitiften durağana çevirdi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın Baa1/Prime-2 olan yerel para cinsinden mevduat notu olası bir indirim için gözden geçirilecek. Bankanın diğer notlarında değişiklik yok.

Türkiye Vakıflar Bankası'nın Baa1/Prime-2 olan yerel para cinsinden mevduat notu olası bir indirim için gözden geçirilecek. Bankanın diğer notlarında değişiklik yok.

Yapı Kredi Bankası'nın A3 olan uzun vadeli yerel para cinsinden mevduat notu ve Aaa.tr uzun vadeli ulusal ölçek notu olası bir indirim için gözden geçirilecek. Moody's, bankanın D+ olan finansal güçlülük notunun (BFSR) üzerindeki görünümü pozitiften durağana çevirdi.

Eximbank'ın Ba1 olan notu ve üzerindeki görünüm durağan olarak teyit edildi.

Sayfa Yükleniyor...