Moody's: Avrupa ülkelerinin notu tehlikede

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Euro Bölgesi borç ve bankacılık krizinin bütün Avrupa ülkelerinin kredi notunu tehlikeye soktuğunu belirtti.

Moody's: Avrupa ülkelerinin notu tehlikede

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, hızla derinleşen Euro Bölgesi borç ve bankacılık krizinin Avrupa'daki bütün ülkelerin kredi notlarını tehdit ettiğini belirtti.

Moody's tarafından yapılan açıklamada "Moody's geliştirdiği temel senaryoya göre ülkelerde yaygın olarak temerrüt görülmeyeceği ve Euro Bölgesi'nin bütünlüğünün korunacağı yolundaysa da, bu 'pozitif senaryo' bile söz konusu sürede kredi notları açısından son derece olumsuz etkiler taşımaktadır" denildi.

Moody's ayrıca, Avrupa'da krize karşı etkin bir plan ortaya koyacak siyasi motivasyonun ancak bir dizi şoktan sonra oluşabileceğine dikkat çekerek, bu nedenle ülkelerin bu süreçte borçlanma piyasalarına erişiminin kesilebileceğini ve mali yardıma ihtiyaç duyabileceklerini belirtti.

Raporda, "Bu durum, yapılması gerekecek borç geri ödeyebilirlik testleri ve uzun süreli mali yardım sağlanması halinde büyük ihtimalle yardım yükünün paylaşılması nedeniyle bu süreçte ülkelerin notunun yatırım yapılabilir seviyenin altına indirilmesine yol açabilir" denildi.

Sayfa Yükleniyor...