Moody's: Neden cari açık sorunu

Not artırımı beklentilerinin aksine Moody's, Türkiye'nin kredi notunu değiştirmedi. Türkiye ile ilgili yıllık kredi raporunu yayımlayan kuruluş, notu 'Ba1'de, görünümü de pozitifte tuttuğunu açıkladı. Kuruluş, kredi notunu baskılayan asıl nedenin cari açık olduğu uyarısını yaptı.

Moody's: Neden cari açık sorunu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunda herhangi bir değişikliğe gitmediğini ve ülke notunu Ba1'de, görünümü de pozitifte tuttuğunu açıkladı.    

Moody's analistleri, Türkiye raporunun ardından telekonferans yoluyla açıklamalarda bulundu.

Moody's'e göre, yatırım yapılabilir not için bir reçete yok; Türkiye'nin riskleri azaltacak politikalar üretmesi gerekiyor.

Kuruluş, kredi notunu baskılayan asıl nedenin cari açık olduğu uyarısını yaptı.

Moody's, cari açık sorununu çözmek için, tasarrufların artırılması ve dış ticarette ithalatın yüksek payının düşürülmesi gerektiğini ifade etti.

ŞOKLARA KARŞI GÜÇLÜ GÖRÜNÜM
Moody's'in Türkiye ekonomisine ilişkin 2012 yılı raporunda ise Türkiye'nin şoklara karşı giderek güçlü bir görünüm sergiliyor olmasına karşın, dış riskler nedeniyle dengesizliklerin de oluşabileceği belirtildi.
        
Ülke notlarının belirlenmesinde, ekonomik, kurumsal, mali güçler ve ekonominin duyarlılığı üzerinde durulduğu ifade edilen raporda, ''Uluslararası ekonomik ortamın giderek daha zorlu olmasına, Türkiye ekonomisinin büyümesinin giderek yavaşlıyor olmasına rağmen, Moody's Türkiye'nin öncelikli genel dengesinin artıda olacağını, borçluluk seviyelerinin önümüzdeki 3-4 yıl içerisinde azalmaya devam edeceğini beklemektedir'' tespitlerine yer verildi.
        
Moody's açıklamasında, Ba1 not ve pozitif görünümün, Türkiye'nin olumlu kamu maliyesini yansıttığı vurgulandı.

Sayfa Yükleniyor...