Moody's, Yunanistan'ı 'çöp'e düşürdü!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin altına düşürdü. Böylece Yunanistan, Moody's'in değerlendirmesine 'çöp' statüsünde bulunan ülkelerin arasına katıldı.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Yunanistan'ın kredi notunu Avrupa Birliği ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yardım paketine ilişkin risklere bağlı olarak yatırım yapılabilir seviyenin altına indirdi, görünümü ise durağan olarak açıkladı.

Yunanistan'ın notunu dört kademe inderek "A3"den "Ba1"seviyesine çeken Moody's kararı, Yunanistan'ın içinde bulunduğu ciddi borç krizinden çıkma kabiliyetiyle ilgili şüphelerin ısrarla varlığını koruduğunu gösterdi.

Analistler Euro'nun değer kaybetmesini sağlayan, ancak diğer piyasalarda önemli bir değişime neden olmayan ve beklenen bir gelişme olan çok kademeli not indirim kararının önemli bir etkisinin olmayacağını düşünüyor.

Yunanistan yakın zamanda borçlanma piyasalarına geri dönme ihtiyacı duymayacak ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yunan tahvillerini teminat olarak kabul etmeye devam edecek.

Moody's bundan sonra Yunanistan kredi notuyla ilgili değişikliklerin ekonomide sağlanacak büyümeye bağlı olduğunu kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...