Moody's'ten dört ülkeye 'riskler artıyor' uyarısı

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın AAA olan kredi notlarının güvende olduğunu ancak kredi notlarına yönelik risklerin arttığını kaydetti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ülke notu AAA olan en büyük dört ülkenin ve İspanya'nın notlarının güvende olduğunu, ancak bunların lokomotif ülke konumlarına yönelik risklerin arttığını açıkladı.

Moody's'in çeyrek dönemlik olarak hazırladığı AAA Ülke Monitörü isimli raporda, ABD, İngiltere, Fransa, Almanya ve İspanya ile daha az mali sorunları olan Danimarka, Finlandiya, Norveç ve İsveç için bu notun korunmasında belirleyici faktörün hükümetlerin borcu yönetme yetenekleri olduğu belirtildi.

Raporda, İspanya'nın uzun dönemli notunda dikkat çekici bozulma görüldüğü belirtilerek "Bu bozulmanın, Aaa/Aa sınırına yaklaşacak kadar devam etmesi bekleniyor, ki bu da bizim İspanya'nın notunu yeniden değerlendirmemizi gerektirebilir" denildi.

Raporun özet kısmında, "Borç ödeyebilirlik durumları bütün AAA notlu ülkelerin, not indirimine olan mesafelerinin azalmasına ve kuyruk riskinin genişlemesine rağmen, notlarının iyi konumlanmış olduğunu gösteriyor" ifadesi de yer aldı.

Başlıca uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları arasında geçen yıl sadece Standard&Poors İspanya'nın en üst seviyede olan notunu aşağı çekmişti. Moody's İspanya'nın notunu 2001'den bu yana değiştirmedi.

Sayfa Yükleniyor...