Mortgage devinden 9.9 milyar dolar zarar

ABD'li mortgage devi Freddie Mac ilk çeyrekte 9.9 milyar dolar zarar etti.

Mortgage devinden 9.9 milyar dolar zarar

Geçen yıl Eylül ayında federal kurumların el koyduğu Freddie Mac, Ocak-Mart döneminde 9.9 milyar dolar (hisse başına 3,14 dolar) zarar ettiğini açıkladı. Şirket, geçen yıl aynı dönemde 149 milyon dolar zarar etmişti.

Freddie Mac'in geçici CEO'su John Koskinen yaptığı açıklamada, konut fiyatlarının düşmesi ve ekonomideki gerileme nedeniyle bu çeyreğin şirket için zor bir çeyrek daha olduğunu belirtti.

Şirket, hükümetten 6.1 milyar dolar daha ek kredi talebinde bulundu. Böylece, şirketin el konulmasından bu yana istediği federal yardım talebi 51 milyar doları buldu.

Fannie Mae de geçen hafta ilk çeyrekte 23.2 milyar dolar zarar ettiğini, aldığı 15 milyar dolara ek olarak 19 milyar dolarlık ek devlet desteğine daha ihtiyacı olduğunu bildirmişti.

Fannie Mae ve Freddie Mac birlikte, ABD'deki konut kredilerinin yaklaşık yarısına denk düşen 5.5 trilyon dolar tutarındaki 31 milyon konut kredisini sağlamış ya da garanti etmiş bulunuyor.

ABD yönetiminin geçen yıl el koyduğu iki şirket, ABD konut piyasasının sağlıklı işlemesi için kritik öneme sahip bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...