Mudurnu yeniden hayat buluyor

Pak Tavuk, Mudurnu’nun isim hakkından sonra şimdi de tesislerini satın alıyor. Tesislerde toplam 900 kişiye iş imkanı sağlanacak.

Mudurnu yeniden hayat buluyor

Türkiye’de tavukçuluk sektörünün en eski firmalarından olan Pak Tavuk, Mudurnu Piliç isim hakkı ve markasının ardından Mudurnu’daki tavukçuluk üretim tesislerinden kesimhane, yem fabrikası ve kuluçkahaneyi satın almak üzere bu taşınmazların sahibi Kılıç Deniz Ürünleri Üretim İhracat İthalat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç ile anlaştı.

Mudurnu ilçesinin ekonomisine büyük katkı sağlayacak satın alma, Rekabet Kurumu’nun onayının ardından gerçekleşecek.

Mudurnu Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Zuhal Daştan, “Mudurnu ilçesinin simgesi, halkın geçim kaynağı olan Mudurnu Tavuk üretim tesisleri yeniden hayat bulacak, vatandaşa açılan iş kapısıyla göç yeniden tersine dönecek, bölge ekonomisi canlanacak” dedi.

Taşınmazların sahibi Kılıç Deniz Ürünleri Üretim İhracat İthalat ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç ile fiyat ve ödeme konusunda mutabık kaldıklarını ve kanuni formalitelerin tamamlanmasını beklediklerini bildiren Zuhal Daştan, şunları söyledi:

“Satın alma işlemi gerçekleştikten sonra tesislerin bakımını yapıp 2010 başında devreye almayı planlıyoruz. Böylece 550 doğrudan, 350 dolaylı olmak üzere toplam 900 kişiye iş imkanı sağlayacağız. Tesislerin yeniden hayata geçmesiyle Mudurnu’dan göçü durdurup birkaç yıl sonra tesisleri daha da büyüterek Mudurnu’ya geri dönüş sürecini başlatmayı amaçlıyoruz. Aralık 2008’den sonra ekonomisi durma noktasına gelen bu ilçeyi yeniden canlandıracağız.”

Sayfa Yükleniyor...