Mustafa Boydak serbest bırakıldı

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Boydak Holding YKB ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ve Halit Bayhan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer zanlılar Şükrü Boydak, İlyas Boydak ve Bekir Boydak ise tutuklandı.

Mustafa Boydak serbest bırakıldı

Kayseri'de, "FETÖ üyesi oldukları ve örgüte finans sağladıkları" iddiasıyla başlatılan operasyonda, Boydak ailesinden 6 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti.

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak ile holding yöneticisi Halit Bayhan adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, holding yöneticileri Şükrü Boydak, İlyas Boydak ve Bekir Boydak tutuklandı.

Boydak Holding'ten gözaltı operasyonuna dair gelen ilk açıklama şöyleydi;

“Sabah itibariyle basında yer alan haberler üzerine kamuoyunu bilgilendirme ve düzeltme yapma ihtiyacı duymaktayız. 23 Temmuz 2016 tarihinde kapatılan vakıflar arasında yer alan Boydak Eğitim ve Kültür Vakfının yönetiminde bulunan üyelerinin bilgilerine başvurulmak üzere kolluk görevlileri tarafından ifadeye çağrılmışlardır. Konunun Boydak Holding ve grup şirketlerimiz ile hiçbir şekilde alakası yoktur, gelişmeler hakkında kamuoyuna bilgiler verilecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

Sayfa Yükleniyor...