Mustafa Koç'a veda

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı törende, Koç'un tabutunun üzerindeki bordo örtü dikkat çekti. Örtünün, Sadberk Hanım Müzesi’nden getirilen Osmanlı Sancağı olduğu öğrenildi.

Mustafa Koç'a veda

21 Ocak Perşembe günü, evinde spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 56 yaşındaki Mustafa Koç, son yolculuğuna uğurlandı.

İLK TÖREN KOÇ HOLDİNG'DE YAPILDI

Koç için ilk tören Üsküdar Nakkaştepe'deki Koç Holding Genel Müdürlük binasında düzenlendi. Mustafa Koç'un naaşı, beyaz bir cenaze arabasıyla getirildi.

Koç Holding binasında gerçekleştirilen ve yaklaşık yarım saat süren programın ardından Koç için, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi'nde öğle namazı sonrası cenaze töreni düzenlendi.

Mustafa Koç'a veda - 1

SEYMENLER NÖBET TUTTU

Musalla taşına getirilen naaşın başında yerel kıyafetleriyle Ankaralı seymenler nöbet tuttu.

Mustafa Koç'a veda - 2

OSMANLI SANCAĞI İLE UĞURLANDI

Camiye cenaze aracıyla getirilen Koç'un naaşı, kardeşi Ali Koç ve sevenleri tarafından musallaya taşındı.

Koç'un tabutunun üzerine, merhum Vehbi Koç ile kızı Sevgi Gönül'ün cenazelerinde de kullanılan, Sadberk Hanım Müzesi'nde muhafaza edilen, aileye ait Osmanlı Sancağı örtüldü.

Mustafa Koç'a veda - 3

Sancağın üzerinde, "Hak ve gerçek olan kainatın sahibi Allah'tan başka ilah yoktur / Güvenilir ve sözünde sadık Muhammed, onun elçisidir" ifadelerinin yazılı olduğu belirtildi. Koç'un tabutunun yanına eşi, çocukları, ailesi ve Koç topluluğunun adlarının yazdığı çiçeklerle, fotoğrafı konuldu.

Mustafa Koç'a veda - 4

FENERBAHÇE LOGOLU FLAMA

Ayrıca, tabutun kenarına Fenerbahçe logolu flama takıldı.

Mustafa Koç'a veda - 5

TAZİYE ÇADIRI KURULDU

Cami avlusunda kurulan çadırda, Koç'un babası Rahmi Koç, annesi Çiğdem Simavi, kardeşleri Ali ve Ömer Koç, karısı Caroline Koç ve kızı Esra Koç taziyeleri kabul etti.

Koç'un yakınlarının boynunda, üzerinde Mustafa Koç'un resminin ve "Seni unutmayacağız Mustafa Koç" yazılı atkılar dikkati çekti. Aynı zamanda Türk Kızılayı bağışçısı da olan Koç'un cenaze töreninde, Kızılay tarafından cami girişine kurulan stantta, sıcak içecek ikram edildi. Kızılay'ın cami içerisinde de lokum ikram ettiği öğrenildi. Koç için öğle ezanından önce, sala ve Kur'an-ı Kerim okundu.

Cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, "Koç ailesi için Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nin özel bir anlamı var. Onlar, özellikle ramazan aylarında burada iftar verirler. Bu vesileyle Mustafa Koç, burada sık sık bulunurdu" dedi. Yaran, törene katılanlardan Koç için helallik istedi. Bu sırada, cenaze merasimine katılan Koç Holding çalışanlarının yüksek sesle "Hakkımızı helal ediyoruz" dediği görüldü. Törenin ardından, Koç'un tabutunu, kardeşleri Ali ve Ömer Koç ile Ankara Kulübü Seymenleri cenaze aracına kadar taşıdı.

Mustafa Koç'a veda - 6

CENAZEYE YOĞUN KATILIM

Anadolu Yakası'nda zaman zaman süren kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Koç'un cenazesine yoğun katılım oldu. Cami avlusunda erken saatlerden itibaren bir araya gelen kalabalık, taziye çadırının önünde uzun kuyruk oluşturdu.Öte yandan, Koç ailesinin sahip olduğu Ford, Tofaş, Otokar, Arçelik gibi şirketlerde çalışanlar da Koç'u, son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

''MAVİ GÖZLÜ, GÜLER YÜZLÜ PATRON''

Bazı çalışanların ellerindeki "Mavi gözlü, güler yüzlü patron" yazılı pankartlar dikkati çekti.

Mustafa Koç'a veda - 7
Mustafa Koç'a veda - 8

ERDOĞAN, DAVUTOĞLU VE KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

Öğle namazı vaktinde düzenlenen törene, Koç ailesinin ve sevenlerinin yanı sıra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile işe Emine Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve kulübün yönetim kurulu üyeleri, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, sanatçı Demet Akbağ, iş adamları Nazif Zorlu, Hüsnü Özyeğin, Mehmet Ali Aydınlar, iş kadını Serpil Timuray ile askeri yetkililerin de aralarında bulunduğu, iş, siyaset, spor ve sanat dünyasından isimler katıldı.

Mustafa Koç'a veda - 9

METRELERCE ÇELENK KUYRUĞU

Cenaze töreninin düzenleneceği camide iki kollu yüzlerce metrelik çiçek ve hayır kurumlarına bağış yapanların isimlerinin yer aldığı çelenkler dikkat çekti.

Mustafa Koç'a veda - 10

Doğan Holding Onursal Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan ile CHP Milletvekili Mehmet Haberal'ın da taziyede bulunup camiden ayrıldığı görüldü.

TÖREN İÇİN YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Öte yandan yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cenaze töreninde, cami çevresi demir barikatlarla kapatıldı. Törene katılanlar, caminin iki ayrı girişinden x-ray cihazlarından ve polis aramasından geçirilerek avluya alındı. Caminin etrafındaki yollar trafiğe kapatılırken polisin helikopterle de havadan önlem aldığı görüldü. Bu arada, yıkılarak yeniden inşa edilen camide açılışından bugüne düzenlenen ilk cenaze töreni olduğu öğrenildi.

VEHBİ KOÇ'UN YANINA DEFNEDİLDİ

Cenaze töreninin ardından Mustafa Koç'un naaşı, Koç ailesi ve sevenlerinin eşlik ettiği konvoyla Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanına getirilerek, dedesi merhum Vehbi Koç'un mezarının yanına defnedildi.

Koç, dualarla toprağa verilirken aile üyeleri ve ailenin yakınları kabristanın içerisindeki boşluklarda Kur'an-ı Kerim tilavetini dinledi.

Mustafa Koç'a veda - 11

İş, sanat, siyaset ve akademisyen çevrelerinden yoğun katılımla gerçekleşen defin töreninde imamın okuduğu dualar, Mustafa Koç'u son yolculuğuna uğurlayanları duygulandırdı.

Avrupa Yakası'nda zaman zaman süren kar yağışı ve soğuk havaya rağmen Koç'un defin törenine yoğun katılım oldu. Aile kabristanının çevresinde erken saatlerden itibaren bir araya gelen kalabalık, kabristanın önünde uzun kuyruk oluşturdu.

Sessizlik ve saygıyla bekleyen kalabalığın defin törenini görebilmek için mücadele ettiği görüldü.

Mustafa Koç'a veda - 12

NECİP FAZIL KISAKÜREK'İN ŞİİRİYLE DUA EDİLDİ

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı defin töreninde kamu kolluk görevlileriyle, Koç ailesinin personeli mesai yaptı. Görevli personele ikramların yapıldığı tören gözyaşı ve dualarla sona erdi.

Kur'an-ı Kerim okuyarak Arapça ve Türkçe dualar eden görevli imam Fatih Savaş, dua sonunda merhum Necip Fazıl Kısakürek'in "Ölüm Güzel şey" isimli şiirinden alıntı yaptı.

Şiirin duada yer alan kısmı şöyle:

"Ölüm güzel şey,budur perde ardından haber... Hiç güzel olmasaydı ölür müydü peygamber... Öleceğiz müjdeler olsun,müjdeler olsun! Ölümü de öldüren Rabbe secdeler olsun! Kapı kapı, yolun son kapısı ölümse; Her kapıda ağlayıp o kapıda gülümse! O demdeki, perdeler kalkar, perdeler iner, Azraile hoş geldin, diyebilmekte hüner..."

Sayfa Yükleniyor...