Bülent Eczacıbaşı: Mustafa Koç'un anısı önünde saygıyla eğiliyorum

Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, TÜSİAD 46’ncı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda, vefat eden Mustafa Koç için ’'Ölümle bitmeyen yaşam’' ifadesini kullandı.

Bülent Eczacıbaşı: Mustafa Koç'un anısı önünde saygıyla eğiliyorum

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 46. Olağan Genel Kurulu, bugün İstanbul'da, Çırağan Sarayı’nda başladı.

Toplantının ilk bölümünde 21 Ocak’ta vefat eden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç için özel bir bölüm gerçekleştirildi. Genel Kurul Mustafa Koç’un anısına saygı duruşuyla başladı.

Bülent Eczacıbaşı: Mustafa Koç'un anısı önünde saygıyla eğiliyorum - 1 Ali Koç’un anma töreni sırasında gözleri doldu.

Ardından Mustafa Koç’un fotoğrafları barkovizyonda gösterildi. Mustafa Koç’un kardeşi Ali Koç da törene katıldı. Geçtiğimiz günlerde ameliyat olduğu öğrenilen Ali Koç’un kolunun sargılı olduğu gözlendi.

Bülent Eczacıbaşı: Mustafa Koç'un anısı önünde saygıyla eğiliyorum - 2 Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı

Daha sonra Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı bir konuşma yaptı. Eczacıbaşı, Mustafa Koç’u anlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Mustafa milyonlarca insanımızı alçak gönüllüğüyle büyüledi. Mustafa dev bir gücün en yetkili koltuğunda otururken, nasıl böyle alçakgönüllü olabiliyor? Biz bunu çok iyi biliyorduk. Mustafa hepimizin ayı kaderi paylaştığının,aynı gemide olduğunun bilincindeydi. Kazananlar,kaybedenler olmayacağını hep beraber kazanacağımızı ya da hep beraber kaybedeceğimizi biliyordu. O 'ülkem varsa ben de varım diyen' aile geleneğinin devamıydı. TÜSİAD onun güçlü desteğini hep arkasında hissetti. Yönetim Kurulu’na yıllarca hizmet etti. TÜSİAD’a hizmetlerin hiç unutmayalım. Adını, anısını yaşatalım. Onun için törenler, belgeseller yapalım, adına ödüller koyalım adını taşıyan okullar açalım. Ama bunlarla yetinmeyelim. Değerlerini de yaşatırsak Mustafa aramızda yaşamaya devam eder. Mustafa’nın yaşamı o zaman ölümle bitmeyen yaşam olur. Hiç kimseyi kırmayan,herkese kucak açan el açan biriydi. Kardeşlik içinde barış içinde bu duygularla birbirimize sarılmaya toplumumuzun en ihtiyacı olduğu dönemdeyiz. Bu değerleri yaşattığımız sürece Mustafa aramızda olacak. Mustafa Koç’un anısı önünde saygıyla eğiliyorum.''

Bülent Eczacıbaşı: Mustafa Koç'un anısı önünde saygıyla eğiliyorum - 3 TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes

''EN KÖTÜSÜ GERİDE KALDI DİYEMEYİZ''

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes ise konuşmasında, reform programından memnun olduklarını belirterek “Reformlar uygulanırsa olumlu ayrışabiliriz” dedi.

Symes şöyle devam etti:

''2016’ya artan risklerle girdik. Bu sene krizin 8. yılı ancak en kötüsü geride kaldı diyemiyoruz. Orta sınıfların kazanımları erimeye başladı. Bugün yeniden kapsayıcı büyüme siyasilerin gündeminde. Mucize ülkeler kapsayıcı büyümeden uzaklaştıkça sıkıntıya düştü. AB değerlerini restore etmek zaman alacak. Türkiye mevcut işsizlik rakamını sabit tutmak için en az yüzde 5 büyümeli. Yüzde 5’lik büyüme için gerekli iç ve dış borçlanmayı bulmak kolay değil. Cari işlemler açığı hala yüksek noktada.”

Sayfa Yükleniyor...