Nabucco: Doğalgaz akışında gecikme yok

Nabucco'dan ilk gaz sevkıyatının gerçekleşmesi 2018 yılına kalabileceği iddia edildi. Nabucco'dan yapılan açıklamada ise "Şu an için bir gecikme öngörmüyoruz" denildi.

Nabucco: Doğalgaz akışında gecikme yok

Avusturya haber ajansı APA, Nabucco projesinin ortaklarından birinin boru hattından ilk doğalgaz sevkıyatının 2018'de, yani beklenenden bir yıl sonra gerçekleştirilebileceğini açıkladığını duyurdu.

APA'nın haberinde, Nabucco'nun ortaklarından OMV'nin CEO'su Gerhard Roiss'un Nabucco'dan ilk doğalgaz tedarikinin 2018'de sağlanabileceğini ve bunun ellerindeki "en yeni bilgi" olduğunu belirttiği ifade edildi.

Nabucco’nun 2018’e kadar ertelendiği iddiaları hakkında Nabucco'dan yapılan açıklamada, “Daha önce de birkaç kez belirttiğimiz üzere Nabucco ile ilgili takvim, doğalgaz kaynaklarının erişilebilirliğine bağlı bulunmaktadır. Halihazırda, mevcut takvimi tekrar değerlendirmeden önce Şah Deniz II Konsorsiyumu’nun vereceği kararı beklemekteyiz. Nabucco ile ilgili inşaat çalışmalarının 2013 yılında başlaması planlanmaktadır ve söz konusu çalışmalarda şu an için bir gecikme öngörmüyoruz. İnşaat çalışmalarının 2017 sonu itibariyle tamamlanmasını ve böylelikle doğalgaz ihracatının gerçekleşeceği tarihe kadar her şeyin hazır olmasını amaçlıyoruz" denildi.

Avrupa'nın Rus doğalgazına bağımlılığını azaltmayı amaçlayan Nabucco'nun ortakları arasında Botaş, Macar MOL , Romanya'dan Transgaz , Bulgar BEH, Alman RWE ve Avusturyalı OMV bulunuyor. Alman Bayerngas ise konsorsiyuma katılmak için görüşmeler yürütüyor.

Sayfa Yükleniyor...