Ne olacak Euro'nun hali?

Euro, dolara karşı her gün değer kaybetmeye devam ediyor. Euro Bölgesi yetkilileri Euro'yla ilgili endişeli olmadıklarını belirtiyor. Eurogroup Başkanı Jean-Claude Juncker ise, Euro'nun düşüş hızının kendisini kaygılandırdığını söyledi.

Ne olacak Euro'nun hali?

Eurogroup Başkanı Jean-Claude Juncker, dün Euro Bölgesi maliye bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Euro'nun sert bir şekilde değer kaybetmesinden rahatsız olduğunu belirtti.

Juncker, kendisini endişelendiren konunun Euro'nun bulunduğu seviye değil, Euro'daki gerilemenin hızı olduğunu söyledi. Eurogroup Başkanı, Euro'nun hala güvenilir bir para birimi olduğunu ifade etti.

Ancak diğer yetkililer, Euro ile ilgili endişeye gerek olmadığını düşünüyor. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi Üyesi Ewald Nowotny, Euro'nun değerinin normal bir aralıkta olduğunu ve bunun için histeriye gerek olmadığını belirtti.

Belçika Maliye Bakanı Dıdıer Reynders ise, endişe verici olan konunun Euro'nun seviyesi değil, bütçe açıkları olduğunu söyledi. Fransa Maliye Bakanı Chrıstıne Lagarde, Euro'nun sağlam olduğunu belirtti.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Jean-Claude Trichet ise, Euro'nun, hızlı değer kaybına rağmen, Euro'ya yönelik spekülatif bir saldırı olmadığını savundu.

1,10'A KADAR İNEBİLİR
Konuyla ilgili CNN Money sitesinde şu ifadelere yer veriliyor: "Euro çok sert düşüyor ve 2010 başında hayal bile edemeyeceğimiz seviyelere geriliyor. Bu yıl içerisinde Euro/dolar paritesinin 1,10'lara kadar ineceğini tahmin edenlerin sayısı hiç de az değil."

BU YIL YÜZDE 14 ERİDİ
Dün 1,23'ün altına inerek son dört yılın en düşük düzeyini gören Euro/dolar paritesi bugün 1,23'ün üzerinde işlem görüyor. Euro bu yıl dolara karşı yüzde 14 değer kaybetti.

Sayfa Yükleniyor...