Nestle 'Toto'yu alıyor

Nestle Türkiye, oyuncaklı çikolata yumurta pazarının lideri olan "Toto" markasının üreticisi Doğan ve Balaban Gıda'nın yüzde 51'ini satın almak için anlaştı.

Nestle 'Toto'yu alıyor

Nestle Türkiye, çikolata ve şekerleme sektöründe faaliyet gösteren Doğan ve Balaban Gıda'nın yüzde 51 hissesini satın almak üzere anlaşma sağladı.

Nestle Türkiye'den yapılan açıklamada, anlaşmaya ilişkin herhangi finansal bir bilgi yer almazken, anlaşmanın Rekabet Kurumu'nun onayına tabi olduğu belirtildi.

Hedeflerinin 3.6 milyar liralık hacme sahip çikolatalı ürünler pazarının yarısını oluşturan uygun fiyatlı ürünler kısmında büyümek olduğunu dile getiren Nestle Türkiye Çikolata ve Şekerleme Grubu Genel Müdürü Devrim Cöbek, "Değişik fiyat kategorilerinde tüketicilerimize farklı lezzetleri Nestlé kalitesi ile sunabilmeyi amaçlıyoruz. Bu bakımdan Doğan ve Balaban Gıda ile işbirliğimiz büyük önem taşıyor. Türkiye’deki üretim kapasitemizi daha da artırmayı, dağıtım seviyemizde daha da rekabetçi bir düzeye ulaşmayı hedefliyoruz. İşbirliği içine girdiğimiz Doğan ve Balaban Gıda bu anlamda bize büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

Açıklamaya göre, Doğan ve Balaban Gıda, 50 milyon lira değerindeki "oyuncaklı çikolata yumurta" pazarının satış adedi olarak lideri olan "Toto" markasının yanı sıra; çeşitli bisküvi, çikolata ve gofret markalarının da üretimini gerçekleştiriyor.

Sayfa Yükleniyor...