Nestle Türkiye'den grev açıklaması

Nestle Türkiye Gıda Sanayi'den, Nestle'nin Bursa Karacabey fabrikasındaki greve ilişkin açıklama geldi. Açıklamada yapıcı yaklaşımlarına rağmen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin grev kararıyla sonuçlanmasından üzüntü duyulduğu belirtildi.

Nestle Türkiye'den grev açıklaması

Nestle Türkiye Gıda Sanayi A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, firma ile Karacabey fabrikasının çalışanlarını temsil eden Tek Gıda İş Sendikası arasında şubat ayından bu yana sürdürülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadığı ve sendikanın 21 Haziran salı günü itibariyle süresiz olarak işi durdurma kararı aldığı hatırlatıldı.

Firmanın, faaliyet gösterdiği her ülkede çalışanlarına adil ve piyasa koşullarına uygun haklar sağladığı, çalışanların haklarını üst düzeyde gözettiği, güvenli ve destekleyici bir çalışma ortamı sunduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şirketimiz şubat ayından bu yana devam eden süreçte, sendika ile anlaşmaya varabilmek için ücretlerde enflasyon oranının ortalama iki katı kadar artış teklif etmiştir. Sektör standartlarında verdiğimiz bu teklifle Karacabey fabrikamızda asgari ücret alan tam zamanlı personel kalmamış ve tam zamanlı tüm çalışanlar oldukça iyi düzeyde sosyal haklara sahip olmuştur. Ne yazık ki, sendika şubat ayından beri yapmış olduğu maddi taleplerde geri adım atmamıştır."

Yıllar içinde çalışma koşullarının iyileştirilmesi için önemli ilerlemeler sağlandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Toplu iş sözleşmesi sürecinin kapsamı dışında olmasına rağmen bugünlerde gündeme gelen bu konudaki talepleri dikkate aldık ve gerekli iyileştirmeleri hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu süreçteki yapıcı yaklaşımımıza rağmen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin grev kararıyla sonuçlanmasından üzüntü duyuyoruz. Buna karşılık, sendikanın üretimin durmasına yol açacak bu eyleminin fabrikamızın sürdürülebilirliğine ve rekabet gücüne engel teşkil edeceğini düşünüyoruz."

Açıklamada, Türkiye'de 107 yıl önce yatırım yapan ilk global şirketlerden biri olan Nestle'nin, her zaman sosyal barışa inandığı ve Karacabey'de büyüyerek Türkiye ekonomisine katkı sunmaya devam etmek istediği belirtilerek, sendikanın ve çalışanların bu tutumlarını yeniden değerlendirip çözüm konusunda birlikte çalışmalarının beklendiği kaydedildi.

Sayfa Yükleniyor...