New York'ta 'Eyüp Sultan Cami'

Brooklyn'de 2003 yılından beri inşaatı devam eden Eyüp Sultan Cami ve Kültür Merkezi, Ağustos ayında hizmete girecek.

New York'ta 'Eyüp Sultan Cami'

New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, camilerin sadece dini görevlerin yerine getirildiği yerler olmadığını, Türk toplumu için birlik ve beraberliğinin sağlandığı yerlerden biri olduğunu söyledi.
        
Özellikle yurt dışında yaşayan Türk toplumu açısından Türk çocuklarının dinlerini, dillerini unutmamaları için camilerin önemli olduğunu ifade eden Samsar, Eyüp Sultan Cami ve Kültür Merkezinin hizmete girdikten sonra sadece ramazanda ya da bir cenaze namazı için gelinen bir yer olmayacağını, insanların akşam iş çıkışında veya hafta sonları çocuklarını alıp gelerek çay içebilecekleri, sohbet edebilecekleri bir yer olacağını kaydetti.
        
Washington Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Mehmet Paçacı da cami ve mescitlerin, Amerika'da yaşayan Türk toplumunun Amerikan kültürü altında ezilmemesi için çok önemli olduğunu belirtti. Prof. Dr. Paçacı, ABD'de yaşayan Türk toplumunun birlik ve beraberliğini sağlamanın yollarından birinin cami ve kültür merkezlerinin sayısını artırmak olduğunu da ifade etti.

New York'ta 'Eyüp Sultan Cami' - 1


        
Eyüp Sultan Cami Dernek Başkanı Kenan Taşkent ise merkezin kaba inşaatının yüzde 95'inin tamamlandığını kaydederek, ''Toplam 2 milyon 800 bin dolara tamamlanacak camimiz için şu ana kadar 1 milyon dolar harcadık'' diye konuştu.

Merkezin tamamlandığında 800 kişinin aynı anda namaz kılabileceği kapasiteye sahip olacağını belirten Taşkent, cami ve kültür merkezi için halen hayırsever Türk toplumunun yardımlarına başvurduklarını ve merkezi Ağustos ayında fiilen hizmete açmayı planladıklarını söyledi.
 

Sayfa Yükleniyor...