Nike Umbro'yu 225 milyon dolara sattı

Dünyaca ünlü spor giyim firması Nike, alt markası Umbro'nun Iconix Brand Group'a 225 milyon dolara satıldığını duyurdu.

Nike Umbro'yu 225 milyon dolara sattı

Dünyanın en önde gelen spor ürünleri üreticisi Nike, Umbro alt markasının Iconix Brand Group şirketine 225 milyon dolar karşılığında satışı için nihai bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. Satış işleminin 2012 yılı sonu itibarıyla tamamlanması bekleniyor.

Nike, 31 Mayıs 2012 tarihinde Nike, Jordan, Converse ve Hurley markalarında büyümeyi desteklemeye daha iyi odaklanmak için Umbro ve Cole Haan'ı elden çıkarmayı düşündüğünü açıklamıştı.

Nike CEO'su Mark Parker, "Herhangi bir markayı elden çıkarmak zor bir karardır ancak bu eylem büyüme potansiyeli en yüksek olan imkanlarımıza odaklanmamızı sağlayacaktır" dedi ve şöyle devam etti:

"Umbro büyük bir mirasa sahiptir ancak sonuçta kategori stratejimiz geliştikçe Nike Football'un hem sahada hem de saha dışında futbolcuların gereksinimlerini karşılayabileceğine inanıyoruz."

'OTANTİK BİR FUTBOL MARKASI'
Iconix Brand Group İcra Kurulu Başkanı Neil Cole ise "Umbro, küresel ve sadık bir tüketici kitlesine sahip gerçek ve otantik bir futbol markasıdır ve biz bu markayı simgesel marka portföyümüze eklemekten büyük heyecan duyuyoruz" dedi.

Cole, "Umbro, 100'ün üzerinde ülkede 30'un üzerinde lisansa ve takipçilere sahip heyecan verici bir satın alma. Uluslararası ortaklarımızla birlikte çalışarak Umbro'nun zengin mirasını korumak ve daha da genişletmek için sabırsızlanıyoruz" diye konuştu.

NIKE İŞTİRAKLERİ
Tamamına sahip olunan Nike iştirakleri arasında; lüks ayakkabı, el çantası, aksesuar ve mont tasarlayan, pazarlayan ve dağıtımını yapan Cole Haan, spor ayakkabısı, kıyafeti ve aksesuarları tasarlayan, pazarlayan ve dağıtımını yapan Converse ve aksiyon sporları ve gençler için yaşam tarzı ayakkabısı, kıyafeti ve aksesuarları tasarlayan, pazarlayan ve dağıtımını yapan Hurley International LLC bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...