Nissan Türkiye'de 88 aracı geri çağırıyor

Nissan Genel Müdür Yardımcısı Sancaktaroğlu, Türkiye'de 88 Juke'un geri çağırıldığını açıkladı.

Nissan Türkiye'de 88 aracı geri çağırıyor

Japon otomobil üreticisi Nissan, doğrudan püskürtmeli motordaki yakıt manifoldunda bulunan mekanik sorun nedeniyle dünya genelinde yaklaşık 250 bin aracını geri çağıracak.

Nissan, Türkiye'de de bazı araçlarını geri çağırıyor.

Nissan Genel Müdür Yardımcısı İlkim Sancaktaroğlu, Türkiye'de 88 Juke'un geri çağırıldığını açıkladı.

Servislere çağırılan araçların yakıt basıncı sensörünün kontrol edileceğini belirten Sancaktaroğlu, 1.5 saate varan bir işlemin ardından araçların geri verileceini belirtti.

Nissan Motors Limited'den yapılan açıklamada da şunlar kaydedildi: "Dünya çapında Juke & Micra & Serena, Patrol ve Tiida modellerinde ekstrem şartlarda yakıt kütüğü ile kütüğün üzerinde bulunan basınç sensörü arasından yakıt sızıntısı meydana gelme ihtimali vardır. Ancak, muhtemel sızıntı bölgesinde herhangi bir ısı kaynağı olmadığından sızan yakıtın alevlenme ihtimali kesinlikle yoktur.

Bahsi geçen bu ihtimalinin önüne geçilmesi için ülkemizde "bu durumdan etkilenebileceği düşünülen" 88 adet Nissan Juke araç, "ilgili durum tespiti ve gerekirse iyileştirme çalışması" yapılması için Nissan Servislerine davet edilecektir. İlgili tarih aralıkları müşterilerimize ayrıca bildirilecektir."

Sayfa Yükleniyor...