Nissan'ın Türkiye'de üretmesine az kaldı

Oyak-Renault Genel Müdürü Tunalıoğlu "Nissan ile ortak üretim için görüşmeler sürüyor. Çok yakında iyi bir netice alabiliriz" dedi.

Nissan'ın Türkiye'de üretmesine az kaldı

Oyak-Renault Genel Müdürü Tarık Tunalıoğlu Nissan'ın Türkiye'ye yönelik planlarını CNBC-e yayınında anlattı.

Tunalıoğlu şunları söyledi: "Büyük otomobil imalatçılarının Türkiye'deki pazar payına katkısı için ileriye yönelik büyük hedefleri var. Bunlardan bir tanesi de Nissan. Dolayısıyla Oyak Grubu'yla şu anda görüşmeler devam ediyor. Yakın zamanda iyi bir neticeye varacağımızı ve bir imalatçının daha Türkiye'ye, bir büyük markanın imalatçısı olarak Türkiye'ye geleceğini umuyoruz."

Şirketin diğer hedeflerine de değinen Tunalıoğlu, 2010'daki 3.4 milyar dolarlık ihracat rakamını aşarak bu yıl yine Türkiye'nin şampiyonu olacaklarını belirtti.

Merkez Bankası'nın önlemlerine rağmen yıl sonu 320 bin adet üretim hedefini koruduklarını söyleyen Tunalıoğlu, toplam pazarın ise 800 bin adeti geçmesini beklediklerini kaydetti.

Önceki gün Türkiye'de üretilen Fluence ve Kangoo marka elektrikli araçları kamuoyuna tanıtan Oyak Renault bugün itibariyle 661 adet sipariş aldı.

Bu rakamın 1'i Başbakan, 10'u Sanayi Bakanlığı olmak üzere 100 adeti Ankara'dan, 50'si Gaziantep'ten ve 500'ü işadamı Ali Ağaoğlu'ndan geldi.

Sayfa Yükleniyor...