Obama Wall Street'in kapısını çalacak

Obama finans sistemine getirilecek sıkı kurallar için Wall Street'ten destek arıyor.

Obama Wall Street'in kapısını çalacak

ABD Başkanı Barack Obama bugün New York'a giderek finansal denetim sistemini yeniden düzenleyecek reformlar için Wall Street'ten destek isteyecek.

Obama'nın New York'ta yapacağı konuşmasında büyük bankalara gelecek hafta Senato'da oylanması beklenen reform paketinin arkasında yer almaları çağrısında bulunması bekleniyor.

Beyaz Saray sözcüsü Robert Gibbs, "Başkan Amerikan halkına ve Senato'ya hepimizin için önemli olanları hatırlatacak; kendisi yasanın Senato'dan geçip hızla imzasına geleceğinden umutlu. Finansal reformu, Wall Street'te başlayıp Amerika genelile çok hızla yayılan bir ekonomik çöküntü doğurdu" dedi.

Yasa geçse de geçmese de Demokratlar finansal reformu Kasım'daki Kongre seçimlerinde kendilerine yardımcı olacak unsurlardan biri olarak görüyorlar. Tasarı, Wall Street'in en büyük kurumlarından Goldman Sachs'a yöneltilen yolsuzluk suçlamalarından da destek almış gibi görünüyor.

Obama aralarında finans sektörünün önde gelen isimleri, Başkan'ın Ekonomik Toparlanma Danışma Kurulu üyeleri, yerel yetkililer ve öğrencilerin de bulunacağı 700 kişilik bir topluluğa hitap edecek.

Senato Bankacılık Komitesi Başkanı Christopher Dodd'un kaleme aldığı 1336 sayfalık reform tasarısı, hedge fonu ve türev ürünlerine yeni gözetim yöntemlerinin yanı sıra, riskli bankacılık işlemlerine karşı ve finans ürünleri tüketicilerinin korunmasına yönelik önlemler içeriyor.

Obama konuşmasını, ülkenin Abraham Lincoln gibi önde gelen başkanlarının geçmişte önemli nutuklarını verdikleri Great Hall binasında yapacak.

Sayfa Yükleniyor...