Obama'dan 4 trilyon dolarlık kemer sıkma kararı

Bütçe açığı her  geçen gün artan ABD'de Obama ile muhalefet  arasında bütçe savaşı başladı. Cumhuriyetçiler vergi, eğitim ve sağlık harcamalarında kesinti planına Obama'dan da yanıt gecikmedi.

Obama'dan 4 trilyon dolarlık kemer sıkma kararı

Washington'da George Washington Üniversitesi'nde bir konuşma yapan Obama, bütçe açığını dört trilyon dolar azaltmak için önümüzdeki 12 yılı kapsayan dengeli bir yaklaşım benimseyeceklerini söyledi.

Obama'nın planı, ağırlıklı olarak zenginlerin ödedikleri verginin artırılmasını, savunma ve sağlık harcamalarında kesintiye gidilmesini öngörüyor.

Başkan Obama, Cumhuriyetçi Parti'nin bütçe açığını kapatma yolundaki planlarının yoksullara ve yaşlılara zarar vereceğini söyledi.

Cumhuriyetçiler ise, vergi artışlarının, daha işin başından yanlış bir adım olduğunu savunuyorlar.

Obama, 'vizyon' sözcüğüne, onu aşkın kez yer verdiği konuşmasında, "Sahip olduğumuz maddi olanaklar çerçevesinde yaşamalı, bütçe açığını azaltmalı ve borçlarımızı ödeyebilecek duruma gelmeliyiz." dedi.

ABD Başkanı, bunun da, ekonomik bunalımdan çıkış süreci korunarak ve büyüme, yeni iş alanları yaratma ve geleceği kazanmak için gereken yatırımlar sürdürülerek sağlanması gerektiğini belirtti.

ABD Bütçesinin dev boyutlara ulaşması, 2012 başkanlık seçiminin en önemli kampanya konusunu oluşturacağa benziyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyetçi Parti de kendi kesinti planını açıklamıştı. Cumhuriyetçiler, yoksullara ve yaşlılara yönelik sağlık ve sosyal yardım programlarında büyük kesintilere gidilmesini, eğitim harcamalarının kısılmasını öngörüyorlar.

Sayfa Yükleniyor...