Ocak sonunda sıkıntı bitiyor

Yeşilköy Havuzlu Kavşak İnşaatı çalışmalarını yerinde inceleyen İBB Başkanı Kadir Topbaş, kavşağın, İstanbul'un çok önemli kavşaklarının düğüm noktalarından biri olduğunu söyledi.

''Havalimanı bölgesini çözdük ama burada tabii ciddi bir yoğunluk var. Sahil yolunu çok kullananlar ve havalimanı yolundan gelenler burada trafiği yoğunlaştırmakta'' diyen Topbaş, çözüm olarak böyle bir alt geçit yaptıklarını ifade etti.

Topbaş, inşaat alınında trafiğin devam etmesinin çalışmaları zorlaştırdığını belirterek, şöyle devam etti:

OCAK SONU BİTECEK
''Tabii biz bunu bu yıl sonuna kalmadan bitirilmesini arzu etmiştik. Çalışma sürecini öyle başlatmıştık ama işi alan birinci müteahhit maalesef teminatını yakmak suretiyle bir müddet sonra vazgeçti. Bu sürede ikinci müteahhitle yazışmalar 20 gün kadar bir zaman aldığı için maalesef gecikiyor. Ocak ayı sonu gibi burası bitecek. Biraz daha sıkıntı vermeye devam edeceğiz. Burası çok önemli bir kavşak. Trafik içerisinde çalışmak çok zor. Tabii kar kış çok etkilerse ona bir şey söyleyemeyeceğiz ama Ocak ayı sonu gibi bitirilmesini düşünüyoruz.''

Kavşağın uzunluğunun, başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar yaklaşık 400 metre civarında olduğunu aktaran Topbaş, ''Kavşağın, 135 metresi kapalı geçiyor. İçerdiği yükseklik 5 metre, 18 metre genişlik ve iki gidiş, iki geliş olmak suretiyle, bir transit geçiş sağlayan önemli bir hat. Çünkü en çok bu geçişti bir yoğunluk vardı. Şimdi bunu çözüyoruz'' diye konuştu.

18 MİLYON LİRA
Topbaş, kavşağın 18 milyon liraya mal olacağını belirterek, bunun 10 milyon lirasını belediyenin, 8 milyon lirasını ise Ulaştırma Bakanlığının karşılayacağı bildirdi.

Bölgenin sembolü haline gelen kavşak üzerindeki havuzdan da bahseden Topbaş, havuzu birebir, tekrar yerine uygulayacaklarını söyledi. Topbaş, ''Bir şey daha yapıyoruz, havuz fıskiye ile suları akıtırken, içinden de led aydınlatma ile de ışıklandırılacak. Burada çevreye güzellik veren, renkleriyle ışıklarıyla da bir farklılık arz edecek havuzun daha modernini, yerine koymuş olacağız'' dedi.

Ümraniye Tepeüstü Kavşağı'ndaki trafik yoğunluğu hatırlatılan Topbaş, burada da kavşak çalışması yapılacağını ve çalışmaların 15-20 gün sonra başlayacağını bildirdi. Topbaş, alternatif olarak bölgeye metro getirileceğini ve ihalesinin ilana verildiğini söyledi.

''HAYDARPAŞA GARI YANGINI''
Topbaş, Haydarpaşa Garı'ndaki yangınla ilgili de şunları söyledi:

''Mühendislikteki ana temel ihtimalleri sıfırlama sanatıdır. Her türlü ihtimali dikkate alırsanız, tedbirlerinizi ona göre alırsınız ve hatta bir tolerans koyarsınız ve risk taşımazsınız. Ama maalesef orada, daha önceden yapılan kablolar, kablo kesitleri her neyse yandı. Ama her şeyde tedbir koymak lazım. Çalışan insanlar, yaptıkları işleri sorumluluklarında ortaya çıkardıkları taktirde bir problem yaşamaz. Ancak aksi takdirde ulusça bunun faturasını ödüyoruz. Bütün eserler, kültürel miras ağırlıklı eserler onarılıyor. Onarılamaz diye bir şey yok. İmkanlar, fırsatlar var. Özgün malzeme ile özgün tarzda yapılmalı ve bu işi bilenler yapmalı. Herkes her şeyi yapamaz. Bu işi bilen insanlar, bu işin tekniğini bilen, uygulamasını bilen, malzemeyi tanıyan insanlar yapmalı. Özellik bunun altını çiziyorum.''

Topbaş, Süleymaniye'de, Koruma, Uygulama, Denetim Bürosu (KUDEP) merkezi olduğunu ve orada malzemeyi tanıttıklarını anlatarak, ''Ahşap işçiliğini, taş işçiliğini gösteriyoruz, eğitim veriyoruz. İnsanlar eğitim almalı, sertifika ile çalışmalı. Teknik elemanlar bu işi bilmeli. Malzemeyi iyi tanıması lazım ki, doğru yapsın. Yoksa bir sahne dekoru gibi yapmanın da bir anlamı kalmaz'' ifadesini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...