OECD'den gelişmiş ülkelere "aşı" uyarısı

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria, gelişmiş ülkelerin Covid-19 aşısında nüfuslarından fazla alım yapmasını eleştirerek, Covid-19'a karşı aşının dünyada daha adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini vurguladı.

OECD'den gelişmiş ülkelere "aşı" uyarısı

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Genel Sekreteri Angel Gurria, ABD, Almanya ve Kanada gibi gelişmiş ülkelerin Covid-19 aşısında nüfuslarından fazla alım yapmasını eleştirerek, "Niçin yoksul ülkelerdeki 5 milyar insanı düşünmüyoruz?" ifadesini kullandı.

Gurria, Alman Die Welt gazetesine verdiği röportajda, Covid-19 aşısı konusunda gelişmiş ülkeleri "bencillik yapmamaları" konusunda uyardı.

Kanada'nın 40 milyonluk nüfusa rağmen 300 milyon dozluk aşıyı güvenceye aldığını belirten Gurria, ABD'nin 300 milyon nüfus için 800 milyon doz satın aldığını söyledi.

ABD, Almanya ve Kanada gibi gelişmiş ülkelerin Covid-19 aşısında nüfuslarından fazla alım yapmasını eleştiren Gurria, "Niçin yoksul ülkelerdeki 5 milyar insanı düşünmüyoruz?" ifadesini kullandı.

Covid-19'a karşı aşının dünyada daha adil bir şekilde dağıtılması gerektiğini savunan Gurria, "Bu herkes için akıllıca olur. Bu virüsle mücadele ancak virüs bütün dünyada yok edildiği zaman başarıya ulaşacak" değerlendirmesinde bulundu. 

VİDEO: AŞILAMA PLANI NASIL İŞLEYECEK?-ARŞİV

Sayfa Yükleniyor...