Ökmen: Tek başına siyasi risk notu düşürür

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye'nin kredi notu görünümünü değerlendirdi.

Ökmen: Tek başına siyasi risk notu düşürür

'Sormak Lazım' programına katılan JCR Eurasia Ratings Başkanı Orhan Ökmen, Türkiye'nin siyasi risk açısından önemli bir eşiğe geldiğini belirterek "Tek başına siyasi risk Türkiye'nin kredi notunun düşmesine neden olur" dedi.

'NOT GÖRÜNÜMÜNÜ İNCELİYORUZ'
JCR olarak Türkiye'nin not görünümlerini tartıştıklarını ifade eden Ökmen, "JCR da Türkiye'nin kredi not görünmünü inceliyor. Kredi not görünümünü alelacele değiştirmek doğru değil bence.Merkez Bankası'nın faiz artışının etkilerini görüp değerlendireceğiz" şeklinde konuştu.

'BÜYÜME YÜZDE 3 OLUR'
Kredi derecelendirme kuruluşu Standart&Poor's'un ekonomide sert iniş riski gerekçesiyle Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatife indirmesini değerlendiren Ökmen, "Bu yıl büyüme yüzde 3 olabilir. Avrupa toparlanıyor. Dış açık açısından olumlu gelişmeler görebiliriz" dedi.

'CARİ AÇIĞIN BASKISI SÜRECEK'
Ökmen, cari açığın ise en fazla yüzde 5,5-6'ya inebileceği öngörüsünde bulundu.

Cari açığın finansmanıyla ilgili bir sorun görüp görmediği sorulduğunda Ökmen, "Dövize olan talep de düştüğüne göre cari açıkta da gerçekten aşağı doğru bir inme olacak. Dış dengelerde Türkiye'nin lehine bir durum söz konusu olacaktır. Ancak bu cari açığın hem TL üzerinde hem ekonominin kırılganlığı üzerinde baskıları yine devam edecek. Ama 2013 yılındaki baskılar belki de tekrarlanmayacaktır" şeklinde konuştu.

HABERİN DEVAMI CNBCE.COM 'DA

Sayfa Yükleniyor...