Okul yaptıracak hayırsever aranıyor

Manisa'da 2 ayrı ilçeye bağlı, 3 binalı ilköğretim okulunda, binaların farklı yerlerde olmaları ve çocukların taşınması sorunlarının çözülmesi amacıyla okul yaptıracak hayırseverin arandığı bildirildi.

Saruhanlı'ya bağlı Kumkuyucak beldesi ile Gölmarmara ilçesine bağlı Tiyenli köyü öğrencilerinin, iki ilçenin kesiştiği yerde eğitim gördüğü 3 binalı okuldaki sorunun çözümü amacıyla bir okul binası yapılmasına karar verildiği, ancak maddi kaynak sağlanamadığı için hayırsever desteğine ihtiyaç olduğu bildirildi.

Kumkuyucak Belediye Başkanı Veli Yalçın, Türkiye'de eşi, benzeri bulunmayan bu sorunun gündeme gelmesinin ardından Manisa Valiliğinin harekete geçtiğini, Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün okulda incelemede bulunduğunu, bu kapsamda yeni bir okul binası yapılmasına karar verildiğini belirtti.

Okula gelen müfettişlere, taşıma sorunu, çocukların yürüyerek gidip gelmesi, dershanelerin ayrı olması nedeniyle yaşanan sorunları ilettiklerini ifade eden Yalçın, şunları kaydetti:

''Biri Kumkuyucak'ta, biri Tiyenli'de, biri de Kumkuyucak ile Tiyenli'nin tam ortasında olan 3 ayrı okul binasının tek çatı altında birleşmesini istediğimizi belirttik. Yapılan değerlendirme sonucunda 8 derslikli yeni okul binası yapılması kararı alındı. 350 bin TL maliyet çıkarılan binanın yapımı için Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü çimento ve demirlerini vereceğini belirtti. Tiyenli Köyü Muhtarlığı da kum verileceğini söyledi. Ancak tuğla ve inşaat ustasına verilecek işçilik parasını üstlenen olmadı. Bunun için hayırsever bir vatandaş arıyoruz.''

Söz konusu harcamayı üstlenecek hayırseverin adının okula verileceğini bildiren Yalçın, yaklaşık 50-60 bin TL verebilecek hayırsever bulunması halinde inşaata hemen başlanacağını bildirdi.

OKUL
Kumkuyucak - Tiyenli İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı İzzet Karabağ ise iki ilçeye bağlı 3 ayrı binadan oluşan okulun sorunlarını ve hikayesini şöyle dile getirdi:

''Aralarında 3 kilometre mesafe bulunan ve o tarihte köy olan Saruhanlı'nın Kumkuyucak beldesi ile Gölmarmara'ya bağlı Tiyenli köyü birleşip, 1934 yılında iki köyün tam ortasına okul binası yaptırmış. İki köyün öğrencileri de 45 yıl boyunca burada eğitim görmüş. 1979 yılında bu bina çürümeye başlayınca aynı bahçe içine civar köylere de hizmet verebilecek bölge okul binası yapılmasına karar verilmiş. Milli Eğitim Bakanlığından kaynak bile temin edilmiş. Ancak muhtarlar, okulun kendi sınırlarında yapılmasını isteyip anlaşxamaşınca bakanlık ayırdığı kaynağı Koldere'ye göndermiş.

Aralarında anlaşamayan ve bu yüzden büyük bir fırsatı kaçıran her iki muhtar da, bu olayın ardından kendi köylerine okul binası yaptırmış. İki köyün öğrencileri de kendi köylerinde eğitime devam etmiş. Ortadaki okul binası ise kullanılmadığı için zamanla yıkılmış.''

1992 yılında 8 yıllık zorunlu eğitime geçildiğini, o yıl Kumkuyucak ile Tiyenli halkının yine birleşip orta noktaya imece ile okul binası yaptığını bildiren Karabağ, 6,7 ve 8. sınıf öğrencilerinin burada, Tiyenli köyündeki binada 4. ve 5. sınıf, Kumkuyucak beldesindeki binada ise 1.2. ve 3. sınıf öğrencilerinin eğitime başladığını kaydetti.

Öğrencilerin ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını bildiren Karabağ, okuldaki bu sorunların çözülmesi için yapılacak olan yeni okul binasına destek sağlayacak hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...