Olimpiyat Parkı ticari alan yapılmayacak

CHP Antalya Milletvekili Tayfur Süner'in yazılı soru önergesini, İstanbul Valisi Muammer Güler'in bilgi notuyla yanıtlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul Yeşilköy'deki Olimpiyat Parkı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğunu bildirdi.

Olimpiyat Parkı ticari alan yapılmayacak

Bakan Atalay, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ilgili kararında, ''Meydan, parklar ve dinlenme alanları, oyun alanları, çocuk bahçeleri, kavşak ve yol alanlarının tabii zemin kotu altında kalan kısımlarında ilgili kurum ve kuruluşların uygun görüşü alınmak koşulu ile verilen görüşler doğrultusunda ağaç ve bitki yaşamının sürdürülebileceği toprak derinliği bırakılarak ve tabii zemin kotları değiştirilmeyecek şekilde olağanüstü durumlarda da sığınak olarak kullanılmak üzere kamuya ait zemin altı otopark yapılabilir'' denildiğini ifade etti.

Olimpiyat parkında, otopark inşaatından başka herhangi bir ilave tesisin yapılmasının mümkün olmadığını ve buraya ticaret alanı yapılmayacağını belirten Atalay, şunları kaydetti:

''Trafiğe çıkan araç sayısının gün geçtikçe artmasından dolayı bu bölgede otoparka ihtiyaç vardır. Büyükşehir Belediyesi, trafik sorununu çözmek için şehrin estetiğine uyumlu çağdaş otopark projelerini yapmak ve halkın hizmetine sunmak amacındadır. Otopark yapımı için ağaç kesilmesi söz konusu değildir. Otopark yapılması planlanan alanda yaşlı ağaç bulunmamaktadır, fidan niteliğinde olanlar da otopark yapım esnasında uygun parklara nakledilecektir.

Otopark inşaatı intifa (faydalanma) hakkı karşılığı yaptırılmaktadır, kamu kaynağı kullanmadan yapılması ve kamu yararına sunulması hedeflenmektedir. Kent ulaşımında trafik sıkışıklığının ana nedenlerinden biri olan, yollarda duran araç sayısını asgariye indirerek otopark alanlarının düzenli hale getirilmesi ve yasal park alanlarının arttırılarak bölge sakinlerinin istifadesine sunulması amaçlanmaktadır.

Söz konusu otopark için öngörülen alan, parkın yaklaşık 3'te 1'ini oluşturmaktadır. Bu alanda ağaç ve bitki yaşamını sağlayacak toprak derinliği bırakılacak, üst kısımda var olan park ve çocuk oyun alanları yeniden düzenlenecektir.''

Emlaktimes

Sayfa Yükleniyor...