Onlar Roubini kadar karamsar değil!

CNBC-e'ye konuşan Nobel ödüllü ekonomistler Edmund Phelps ve Eric Maskin dünya ekonomisinde ikinci bir dip beklemediklerini, Türkiye ekonomisinin ise güçlü büyümeye devam edeceğini belirtti.

Nobel ödüllü ekonomist Edmund Phelps, ekonomide büyük sorunlar yaşandığını ancak ikinci bir dip beklentisi içinde olmadığını söyledi.

Global Ekonomik Sempozyumu çerçevesinde İstanbul'da bulunan Phelps, küresel ekonominin sorunlarının çözüleceğine inandığını belirtti.

Phelps, "Bence en önemli problemimiz ABD ekonomisinin inovasyon yaratma gücünü yitirmesi ve bu durumun hem Amerika'da hem de dünyanın geri kalanında verimliliği düşürmüş olması. Ben Roubini kadar karamsar düşünmüyorum. Bence finans sektörünün problemleri çözülecek ve ekonomi sağlığa kavuşacak. İkinci bir dip yaşayacağımıza inanmıyorum. Bence yeni bir durgunluğa değil, iyileşmeye doğru gidiyoruz."

Türk ekonomisi ile ilgili görüşlerini de paylaşan Phelps, "Hiçbir ekonomist Türkiye'nin performansını kötü bulmayacaktır" şeklinde konuştu.

Phelps sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye özellikle son 10 yılda çok iyi bir performans gösterdi. Dünyada hiçbir ekonomistin farklı düşüneceğini sanmıyorum. Türkiye bütün problemlerini çözdü. Örneğin enflasyon problemini giderdi. Şimdi Türkiye'nin yapması gereken konsantrasyonunu yitirmeden yola devam etmek."

Bir diğer Nobel Ödüllü Ekonomist Eric Maskin ise ciddi bir krizden geçildiğini ancak önemli iyileşme kaydedildiğini söyledi.

Maskin "Çok ciddi bir kriz yaşadık ancak sağlıklı bir şekilde krizden çıkıyoruz. İkinci bir durgunluk yaşamadan iyileşmenin devam edeceğini düşünüyorum. Roubini kadar karamsar değilim. Ancak her şeyin normale dönmesi birkaç yıl alabilir. Türkiye'ye bakacak olursak, tüm göstergeler iyi. Türkiye'de işsizliğin azalacağına ve büyümenin güçlü olacağına inanıyorum."

Sayfa Yükleniyor...