'Onur Air'de satış ilk çeyrekte biter'

Onur Air'de satış işleminin 2013'ün ilk aylarında tamamlanabileceği belirtiliyor.

'Onur Air'de satış ilk çeyrekte biter'

Özel havayolu Onur Air'e hisse satışı ve ortaklık konusunda danışmanlık yapan FinansInvest'in Yönetim Kurulu Üyesi Saruhan Doğan, şirketin satış süreciyle ilgili işlemin 2013 yılının ilk aylarında tamamlanabileceğini söyledi.

Onur Air'in yüzde 7.2 hissesi ile Ten Tour'un yüzde 100 hissesinin Kudret Tuncel, Mehdi Shams, Hüseyin Yavuz Baran, Dilay Akın ve Mihran Aksak Uysal tarafından devralınması için 25 Eylül tarihinde Rekabet Kurulu'na başvuru yapılmıştı. Ten Tour, Onur Air'in ana hissedarı konumunda bulunuyor.

Onur Air'de hisse satış sürecine ilişkin Reuters'ın sorusunu yanıtlayan Saruhan Doğan, "Onur Air'de işlem kapanma aşamasında. Sene sonuna yetişmez ama yılın ilk birkaç ayında bitmiş olacak" dedi.

İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre, Onur Air'in filosunda 33 adet uçak bulunuyor ve şirket dış hatlarda 80 noktaya, iç hatlarda ise 12 noktaya sefer düzenliyor.

Finansinvest, 2011 yılının Haziran ayında deniz taşımacılığında faaliyet gösteren İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) satış sürecinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin finansal danışmanı olarak görev yapmıştı. Kurum ayrıca, bu yıl Halkbank'ın ikincil halka arzında danışmanlık ve konsorsiyum liderliği yapmıştı.

Doğan, bu yıl özel sektör şirket bono ihraçlarına aracılıkta ilk sırada yer alabileceklerini ve gelecek yıl yine bu alana odaklanacaklarını sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...