'Ora İstanbul'

70 bin metre karelik arazi üzerinde toplam 360 bin metre karelik inşaat alanına sahip, Türkiye'nin ''ilk'' karma kullanımlı gayrimenkul yatırımı geliyor. Eğlence merkezinden otele, bit pazarından Türk çarşısına aradığınız herşey 'Ora'da olacak.

'Ora İstanbul'

Ora İstanbul Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme A.Ş. Murahhas Üyesi Ahmet Uluğ, Bayrampaşa'da gerçekleştirilecek olan proje içerisinde Ora Convention, Ora Arena, Ora Temalı Park, Ora Outlet ve Ora Otel konsepti gibi birbirinden farklı fonksiyonların yer alacağını söyledi.

Uluğ, projeyi şöyle anlattı:

''Ora'da ana fonksiyonların yanı sıra restoran ve kafeler, fonksiyonlar arasında yer alan ve çeşitli amaçlar için kullanılabilecek 500 kişilik açık hava tiyatrosu, 4 bin metre karelik büyük meydanı, 3 bin araçlık kapalı otoparkı, tam donanımlı, spor ve sağlık merkezi olarak hizmet verebilecek 4 katlı fitness ve Spa merkezi gibi bir şehir kesitinde bulunabilecek diğer parçalar da var. Her fonksiyon için toplumun her kesiminden insanı aynı çatı altında bir araya getirecek Ora'da, sadece bölge ve İstanbul'dan değil, Anadolu'dan ve Türkiye'nin çevresindeki ülkelerden gelecek ziyaretçilere de ev sahipliği yapmayı planlıyoruz.        

70 bin metre karelik arazi üzerinde toplam 360 bin metre karelik inşaat alanına sahip Ora'nın yüzde 40'ını özkaynaktan karşılıyoruz. Geriye kalanını ise Garanti Bankası finanse ediyor. Garanti Bankası, 3 yıl geri ödemesiz ve toplam 10 yıl vadeli, 165 milyon avroluk proje finansmanı kredisi sağladı.

Projenin bugünkü maliyeti 330 milyon Euro, proje tamamlandığında piyasa değerinin 450 milyon Euro olmasını bekliyoruz. Ora'nın, Türkiye ekonomisine yılda 750 milyon Euroluk bir hareket getirmesini öngörüyoruz. Proje hizmete açıldığında yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak. Yılda 13,5 milyon ziyaretçi ve 60 milyon avro ciro hedefliyoruz.'' 

ORA CONVENTION İLE İSTANBUL'A YENİ BİR TİCARİ PLATFORM
Ora Convention Center'da, küçük ve orta ölçekli ihtisas fuarlarından dünya çapındaki sergilere, parti kongrelerinden, büyük bayi toplantılarına ve seminerlere pek çok etkinlik düzenlenecek. Ayrıca 10 bin 500 metre karelik sergi salonu ve ihtiyaca göre şekil değiştirebilen mekanın katları var.
       
''TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK KAPALI ARENASI ORA ARENA''
Türkiye'nin en büyük kapalı arenası olan ''Ora Arena'', 27 bin metre kareye yayılan gösteri alanı kompleksi ve 6 bin 500 kişilik izleyici kapasitesiyle, müzikal ve konserlerden özel organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

Sahne, 12x18 metrelik bir kullanım alanına sahip. Ayrıca dünya standartlarındaki 3 bin 38 metre karelik sahne arkasında; terzi odalarından, marangozhaneye, dans odalarından, parti odalarına kadar fonksiyonel birçok mekan olacak.

Giriş katında bin 800 metre karelik alana yayılmış, aynı zamanda sergi mekanı olarak da kullanılabilecek lobi ve fuaye alanları, çok çeşitli oturum biçimlerine uygun tasarlanmış esnek sahne katı oturum özellikleri olacak.        

300 metre karelik alana yayılmış parti odası, her biri 12 kişi kapasiteli 10 VIP süiti, özel misafirler ve şirketlerin ağırlayacakları çok özel müşteriler için tasarlandı.'
        
TEMALI PARK'TA ''SEKSEN GÜNDE DEVR-İ ALEM''
21 bin metre kare üzerinde konumlanan Ora Temalı Park ise, Paris EuroDisney gibi dünyaca ünlü temalı parkların da tasarımcılarından biri olan Valerio Mazzoli tarafından tasarlandı.

Temalı Park'ta 5 ana bölüm var. İlk temada, Jules Verne'in 'Seksen Günde Devr-i Alem' ve Herbert George Wells'in 'Zaman Makinesi' adlı romanından esinlenen iki farklı bölüm yer alacak. Alanda, büfeler, dükkanlar, çeşitli hizmetler ve bir de restoran bulunacak. Ziyaretçiler, ikinci temayı oluşturan 'Boyutlu Tünel'den geçerek, Jules Verne'in 'Dünyadan Aya' adlı eserinin temalarıyla tasarlanmış bir Roller Coaster ve yepyeni görsel efektlere sahip atlı karıncalardan oluşan heyecan verici bir dünyayla karşılaşacak. Ardından James Hilton'ın 'Kayıp Ufuklar' adlı romanından esinlenen mitolojik Shangri-La Vadisi karşılarına çıkacak. Ve ziyaretçiler eski efsanelerin etkileyici atmosferine dalacak. Son alanın teması ise Arthur Conan Doyle'un meşhur romanı 'Kayıp Dünya'. Burada yer alan 'Family Coaster', ziyaretçileri dev boyutlu, korkunç dinozorların yaşadığı, esrarengiz kayıp dünyada, maceradan maceraya taşıyacak. Ora Temalı Park içerisinde yer alan oyuncaklar, Roller Coaster, Flume Ride, interaktif oyuncaklar, çarpışan arabalar, jetonla çalışan oyuncaklar, atlıkarıncalar ve çocuk oyuncakları olmak üzere 7 gruba ayrılıyor. Oyunların yanı sıra çocukların eğlenirken öğrenmelerine katkıda bulunacak çocuk atölyeleri, 2 katlı bir çocuk tiyatrosu ve parti odaları çocuklara renkli ve eğlenceli anlar yaşatacak.
      
4 YILDIZLI CROWNE PLAZA VE 3 YILDIZLI HOLIDAY INN EXPRESS
Ora Otel kompleksinin içinde, InterContinental Hotels Group tarafından işletilecek iki otel mevcut.

Crowne Plaza, 4 yıldızlı (283 oda, 745 kişilik balo salonu, 9 ayrı toplantı salonu, restoran ve barlarıyla); Holiday Inn Express ise 3 yıldızlı (128 oda, oda-kahvaltı) hizmet verecek.

''BİT PAZARI'' VE ''TÜRK ÇARŞISI''
Ora Outlet, 235 mağazasıyla, 165 bin metre karelik bir alana sahip olacak.

AVM konsepti, çocuk, genç ve yetişkin olarak bölümlere ayrıldı. Temalı Park Meydanı'na cepheli mağazalar çocuk ve anne ağırlıklı yerleştirilirken, Büyük Meydan'a cepheli mağazalar genç, spor giyim ve kafe, kitap, müzik ağırlıklı düşünüldü. Ortada kalan bölüm ise yetişkin giyim, aksesuar ve büyük mağazalara ayrıldı.

Ayrıca küçük esnafın kurabileceği 'Bit Pazarı' konsepti de var. Geleneksel 'Türk Çarşısı'nda; taze sebze, meyve, kahvaltılık, et-balık, baharat, unlu mamuller gibi çok çeşitli gıda ürünlerinin yanı sıra yerel ürünlerin de satışının yapılacağı butik mağazalar, tekstil ve hediyelik eşya satış mağazaları da bulunacak.        

Yeme-içme alanı, sinema ile bütünleşik biçimde planlandı. Ora Gurme, her damak zevkine, her bütçeye uygun, doyurucu seçeneklerle kalabalıkların uğrak yeri olacak.

Komplekste; 4 bin 500 metre karelik bir alanda konumlanan, toplam bin 500 seyirci kapasiteli, 10 salondan oluşan "Ora Sinema" ile 4 bin 500 metre kare kiralanabilir alandan oluşan, içerisinde aletli jimnastik, giyinme-soyunma odaları, sauna, Türk hamamı, spa merkezi ve 8x20 metre ebatlarında kapalı havuzu bulunan "Ora Spor" da yer alacak.

Ora Outlet, Nisan başında genel kiracı lansmanını yapmaya başlayacak.

Sayfa Yükleniyor...