Orta vadeli program IMF'yi de bekliyor

Devlet Bakanı Yılmaz, orta vadeli programın biraz geciktiğini belirterek, "Bazı konuların netleşmesini bekliyoruz. Bunlar arasında IMF de var" dedi.

Orta vadeli program IMF'yi de bekliyor

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Muhabirleri Derneği'nin (EMD) düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, Devlet Bakanı Babacan'ın dünkü konuşmasına atıfla, büyüme rakamlardaki revizyon ve orta vadeli programa (OVP) ilişkin bir soru üzerine, Katılım Öncesi Ekonomik Program'da (ÖEP) yüzde 3.6 küçülme öngörüldüğünü hatırlatarak, bunun bir tahmin olduğunun altını çizdi.

Yılmaz, ''Bir miktar daha olumlusu olur, olumsuzu da gerçekleşebilir, bu bir tahmin. Bir miktar kötü de çıkabilir. Bunu söylemiş Sayın Babacan...'' dedi.

Bakan Yılmaz, ortada kesinleşmiş bir rakamın bulunmadığını vurguladı. OVP konusunda da programın bu yıl biraz geciktiğini belirten Yılmaz, ''Olağanüstü bir yıl yaşıyoruz. Bunu hepimizin görmesi lazım'' diye konuştu.

Program konusunda bazı konuların netleşmesini beklediklerini kaydeden Yılmaz, bu konular netlik kazanınca programın açıklanacağını, ilgili kurumların altyapıyı hazırladıklarını söyledi.

Bu arada bir gazetecinin ''Bu konular arasında IMF ile ilişkiler de yer alıyor mu?'' sorusu üzerine Yılmaz, ''O da var. Tabi ki var ama başka hususlar da var. Bunlar netlik kazandıkça biz de kendi tercihlerimizi yapacağız'' dedi.

Yılmaz, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın da ifade ettiği gibi IMF'li veya IMF'siz yola devam edileceğini ifade ederek, Türkiye'nin bu süreçten çıkacak güce sahip olduğunu vurguladı.

Bakan Yılmaz, ''IMF ile devam edeceksek IMF ile devam ederiz. IMF olmayacaksa da kendi programımızla devam ederiz. Bu anlamda bürokratlarımız her iki senaryoya göre hazırlıklarını yapıyor'' diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...