Otoda ÖTV indirimi 3 aylık, elinizi çabuk tutun!

Sanayi Bakanı Çağlayan, Nisan'da açıklanacak teşvik sistemiyle otomotivin ayrıcalıklı sektör olarak destekleneceğini belirterek, ''ÖTV indirimi sadece 3 aylık. Kim ne istiyorsa arabasını alsın, elini çabuk tutsun'' dedi.

Otoda ÖTV indirimi 3 aylık, elinizi çabuk tutun!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Toyota Türkiye AŞ'nin Adapazarı'ndaki fabrikasında düzenlenen törende, gazetecilere yaptığı açıklamada, ÖTV indirimin sektörü canlandırmasının en büyük göstergesinin gazete ilanlarının artışı olduğunu belirtti.


Sektörün canlandığını kaydeden Çağlayan, şunları söyledi: ''Sektörün sayesinde gazete sayfaları da arttı. ÖTV'de yapmış olduğumuz değişikliğin en büyük göstergesi gazete sayfalarındaki ilanlardır. Gazete sayfaları bayram eklerine döndü. 3 ay içinde herkes elini çabuk tutsun otomobilini alsın. Üzerinde çalıştığımız şeyler var. Ne kadar isabetli bir iş yapmışız, durmak yok yola devam. Ama bu indirim üç aylık. Bunun sonrası yok, üç ay içinde herkes, kim ne istiyorsa arabasını alsın, elini çabuk tutsun.''

Nisan ayı başında açıklanacak teşvik sistemiyle otomotivin ayrıcalıklı sektör olarak destekleneceğini belirten Çağlayan, "ÖTV indirimiyle sektörün 150,000 adetlik araç stoğunun 1,600 cc'ye kadar olan modellerde tamamının, hafif  ticari araçlarda ise stoğun yarısının eriyeceğini öngörüyorum" dedi.

Sayfa Yükleniyor...