Otokar Kent'le şehiriçinde liderlik hedefliyor

Otokar'ın Genel Müdürü Görgüç, yeni üretmeye başlayacakları Kent otobüsleriyle yılda 650 civarında araç satılan şehiriçi otobüs pazarında liderlik ve 2009'da yüzde 14.82 artışla 550 milyon lira ciro hedeflediklerini söyledi.

Koç Holding'in iştiraklerinden Otokar'ın otobüs sınıfındaki 12 metrelik yeni ürünü Kent'in tanıtım toplantısında konuşan Otokar'ın Genel Müdürü Serdar Görgüç, "2009 için ciro hedefimiz 550 milyon TL'dir, bu oranın değişmeyeceğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Görgüç, ihracatın payının 2009'da aynı kalmasının ve savunma sanayinin ihracattaki payının da yüzde 61 civarında devam etmesinin beklendiğini de ekledi.

Otokar, 2008 yılında cirosunu yüzde 12 artırarak 479 milyon liraya yükseltti ve toplam 4,245 adet araç üretimi gerçekleştirerek 34.8 milyon lira net kâr elde etti.

Krizden en az etkilenen şirketlerden biri olduklarını söyleyen Görgüç, "Krizin bizi de etkilediği doğru, ama önümüzdeki aylarda bunun etkisinin azalacağını ve giderek yok olacağını düşünüyorum" dedi.

KENT'LE BELEDİYE OTOBÜSÜ SINIFINA GİRDİ
Otobüs pazarında dokuz metrelik Doruk ve yedi metrelik Sultan adlı ürünlerine şehiriçi taşımacılığı için tasarlanan Kent serisini eklediklerini açıklayan Görgüç, "Şimdi Kent ile 12 metrelik belediye otobüs sınıfına dönüyoruz ve ürün yelpazemizi tamamlıyoruz" dedi.

Önceliklerinin iç pazar olduğunu belirten Görgüç, aşamalı olarak Avrupa pazarına da Kent otobüslerini satmayı hedeflediklerini söyledi. Görgüç yeni taşıtların Avrupa Birliği standartlarında düşük emisyonlu Euro 4 Deutz motora sahip olacağını da belirtti. Otokar, ticari araçlarda minibüs ve otobüs, treyler ve semi treyler; savunma sanayi için de çeşitli tiplerde 4x4 arazi tipi araçlar üretiyor.

Sayfa Yükleniyor...