Otokar'a 56.4 milyon liralık sipariş

Türkiye’nin en büyük özel sermayeli savunma sanayii şirketi Otokar, 4x4 taktik zırhlı araçları için toplam değeri 56.4 milyon TL’lik sözleşme imzaladı.

Otokar'a 56.4 milyon liralık sipariş

Koç Topluluğu şirketi Otokar, taktik zırhlı araçları için yeni sipariş aldı. Yeni sipariş, Türkiye’nin iç güvenlik kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu 4x4 Taktik Tekerlekli Zırhlı araçların temini ve iç güvenlik kuvvetlerinin envanterinde bulunan araçların yenileştirilmesini içeriyor.

Sözleşme kapsamındaki yeni araçlar ve yenileştirme işlemi uygulanmış araçlar, 2011 yılının ikinci yarısından itibaren yılın sonuna kadar partiler halinde teslim edilecek.

Konuyla ilgili yaptığı açıklamada Otokar’ın Türkiye’nin taktik zırhlı araçları alanında en büyük tedarikçisi olduğunu ve ülkemize hizmet etmekten büyük gurur duyduklarını söyleyen Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, “Tasarımı ve üretimi tamamen Otokar’a ait olan araçlarımızın hem ulusal hem de uluslararası piyasalarda gösterdiği başarı, Türk mühendislerinin ve işçisinin tasarım ve üretim gücünü kanıtlaması açısından bize gurur veriyor.” dedi.

Görgüç “Sipariş kapsamında yeni üretilecek olan zırhlı taktik aracımız, geçtiğimiz yıl sonunda mevcut Zırhlı Personel Taşıyıcımız platformunda yeni tasarlayıp geliştirdiğimiz olan bir Zırhlı İç Güvenlik aracı. Bu aracımız geçtiğimiz yıl sonunda ülkemizde iç güvenlik hizmetinde kullanılmaya başlanmıştı. Bu yeni araç için bir sipariş almamız, doğru bir ihtiyaç tanımı yaptığımızı ve Otokar’a duyulan güveni göstermesi açısından bizim için çok önemli. İç güvenlik kuvvetlerimizin güncel ihtiyaçları ve dünyadaki gelişmeler doğrultusunda en modern teknolojiler ile tasarlanmış ve geliştirilmiş 4x4 Zırhlı Taktik Tekerlekli araçlarımızı bu yıl içinde ülkemizin hizmetine sunacağız" diye konuştu.

Otokar’ın yeni Zırhlı İç Güvenlik Aracı, güvenlik operasyonları için özel olarak geliştirildi. Güvenlik güçlerinin ihtiyaç duyduğu teknik özelliklerle donatılan araçlarda yeni nesil kamera sistemi ve tekerleklerde yangın söndürme sistemi kullanıldı.

Otokar’ın anlaşma kapsamında Türkiye güvenlik güçlerine teslim edeceği 4x4 zırhlı taktik araçlar Otokar’ın dünyada en çok kullanılan Zırhlı Personel Taşıyıcı (ZPT) aracının yeni bir konfigürasyonu. Otokar’ın bugüne kadar 2000’den fazla üretimi yaptığı ve yarısından fazlasını ihraç ettiği ZPT, geçtiğimiz ay yurtdışından da önemli bir sipariş almıştı.

Sayfa Yükleniyor...