Otomotiv devi için iflas hazırlığı

New York Times'a göre, ABD General Motors'un iflas koruma başvurusu için hazırlık yapıyor.

Otomotiv devi için iflas hazırlığı

New York Times gazetesinin dün yayımladığı bir habere göre ABD Hazine Bakanlığı, otomobil üreticisi General Motors şirketini, 1 Haziran tarihine kadar iflas koruma başvurusunda bulunmaya teşvik ediyor.

General Motors, şu anda ABD devletinden aldığı acil yardım kredileriyle faaliyetini sürdürüyor. Obama hükümetinin otomotiv sektöründeki kurtarma operasyonlarını denetleyen çalışma komisyonu, GM'in devletten yeni yardımlar alabilmesi için harcamalarıyla borçlarını azaltması gerektiğini belirtmiş ve şirketin yeniden yapılanma planı sunması için 60 gün süre tanımıştı. Komisyon GM'in işler bir şirket olarak ayakta durup duramayacağını da değerlendiriyor.

Haberde, şirketin alacaklılarıyla ve işçi sendikalarıyla anlaşamaması ihtimaline karşılık, Hazine Bakanlığı'nın iflas koruma başvurusu için hazırlıkları başlattığı belirtildi.

General Motors hakkında bilgi sahibi kaynaklara dayandırılan haberde, şirkete "cerrahi müdahale" benzeri hızlı bir iflas süreci uygulanmasının planlandığı belirtildi. Bu plana göre, GM'in iflas başvurusu yapmasından hemen sonra kurulacak yeni bir şirket, GM'in verimli ve kârlı varlıklarını satın alabilir, eski şirkette kalacak zarar eden "kötü" varlıklar ise birkaç yıl içinde tasfiye edilebilir.

Bu aşamadan General Motors'un iflas koruma programına girmesi ve devlet tarafından sağlanacak 5-7 milyar dolar arasından bir kamu kaynağı desteğiyle, iki hafta kadar kısa bir süre içinde de programdan çıkması planlanıyor.

Sayfa Yükleniyor...