Otoyol özelleştirmesi için konsorsiyum

İspanyol Cintra-IC Holding-STFA otoyol özelleştirmesine katılmak üzere konsorsiyum oluşturacak.

Otoyol özelleştirmesi için konsorsiyum

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından yapılacak otoyol ve köprü özelleştirme ihalesine katılmak üzere İspanyol otoyol işletmecisi Cintra, IC Holding ve STFA ile konsorsiyum oluşturmak üzere çalışıyor.

Reuters'a bilgi veren özelleştirme sürecine yakın kaynaklar, "Otoyol ve köprü özelleştirmesinde yer almak üzere Cintra, IC Holding ve STFA bir konsorsiyum oluşturmak üzere çalışıyor" dedi.

Hem yerel hem de uluslararası düzeyde işler yapan STFA ve IC Holding, ağırlıklı olarak inşaat, altyapı ve enerji alanında faaliyet gösteriyorlar.

İspanyol altyapı şirketi Ferrovial'ın iştiraki Cintra ise Avrupa'nın önde gelen otoyol işletmecisi şirketlerinden birisi. Şirketin, İspanya dışında Portekiz, Yunanistan, İrlanda, Kanada ve ABD'de sahip olduğu imtiyaz sözleşmeleri bulunuyor. Cintra, Güney Avrupa pazarlarındaki zayıflama nedeniyle yeni pazarlara girmek istediğini açıklamıştı.

ÖİB; Edirne-İstanbul-Ankara Otoyolu, Pozantı-Tarsus- Mersin Otoyolu, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu, Toprakkale-İskenderun Otoyolu, Gaziantep-Şanlıurfa Otoyolu, İzmir-Çeşme Otoyolu, İzmir-Aydın Otoyolu, İzmir ve Ankara Çevre Otoyolu, Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyolu ve bunlar üzerindeki hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların tek paket halinde birlikte 25 yıl süreyle işletme hakkının devri için ihale düzenleyecek.

Otoyol ve köprü özelleştirmelerine teklif vermeyi değerlendireceğini daha önce açıklayan konsorsiyumlar şöyle: Koç Holding -Yıldız Holding-Malezyalı Khazanah ortak girişim grubu; Limak-Fransız Vinci ortak girişim grubu; Alarko -Fiba-Nurol-MV Holding ortak girişim grubu ve Akfen Holding - İtalyan Autostrade Per I'Italia, Doğuş Holding ve Makyol İnşaat ortak girişim grubu.

ÖİB, otoyol ve köprülerin işletme hakkı verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi ihalesine ön yeterlilik için başvuru tarihini 5 Nisan, son teklif verme tarihini ise 17 Mayıs olarak belirledi.

Sayfa Yükleniyor...