Otoyol ve köprü özelleştirmesine 3 teklif

Otoyollar, köprüler ve bunlar üzerindeki tesislerin bir bütün halinde özelleştirilmesine ilişkin açılan ihale için 3 konsorsiyumdan teklif geldi.

Otoyol ve köprü özelleştirmesine 3 teklif

Otoyollar, köprüler ve bunlar üzerindeki tesislerin bir bütün halinde özelleştirilmesine ilişkin açılan ihaleye 3 konsorsiyum teklif verdi.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) yapılan yazılı açıklamaya göre, otoyollar, köprüler ve bunlar üzerindeki tesislerin bir bütün halinde özelleştirilmesine ilişkin açılan ihalede saat 16.00'ya kadar teklif veren yatırımcıların listesi şöyle:

''-Nurol Holding A.Ş. - MV Holding A.Ş. - Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş. - Kalyon İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. - Fernas İnşaat A.Ş. Ortak Girişim Grubu,

-Koç Holding A.Ş. - UEM Group Berhad - Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. Ortak Girişim Grubu,

-Autostrade Per I'Italia S.P.A. - Doğuş Holding A.Ş. - Makyol İnşaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.Ş. - Akfen Holding A.Ş. Ortak Girişim Grubu''

4 KEZ ERTELENDİ
İhale, Edirne-İstanbul-Ankara, Pozantı- Tarsus- Mersin, Tarsus-Adana-Gaziantep, Toprakkale-İskenderun, Gaziantep-Şanlıurfa, İzmir-Çeşme, İzmir- Aydın, İzmir ve Ankara Çevre otoyolları ile Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Çevre Otoyolu ve bunlar üzerindeki hizmet tesisleri, bakım ve işletme tesisleri, ücret toplama merkezleri ve diğer mal ve hizmet üretim birimleri ile varlıkların tek paket halinde 25 yıl süreyle işletme hakkının devrini kapsıyor.

İlk kez geçen yıl Aralık ayında gerçekleşmesi planlanan ihale, yatırımcılardan gelen süre uzatım talepleri sebebiyle dört kez ertelendi.

Sayfa Yükleniyor...