'ÖTV'yi eşitleyin, akaryakıt fiyatı düşer'

TÜPRAŞ Genel Müdürü Erkut, benzin ve motorinde ÖTV eşitlemesinin yapılmasının fiyatların aşağı çekilmesine yardımcı olacağını söyledi.

'ÖTV'yi eşitleyin, akaryakıt fiyatı düşer'

Türkiye'de rekor düzeyde seyreden akaryakıt fiyatları için sektörden indirim formülü geldi.

TÜPRAŞ Aliağa Rafinerisi'nde kurumun faaliyetlerini ve projelerini anlattığı toplantıda konuşan TÜPRAŞ Genel Müdürü Yavuz Erkut, benzin ve motorindeki ÖTV farklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

''4,89 lira olarak satılan benzinin bizden çıkışı 1,57 lira. Benzinde 2,92 lira vergi olarak kaydediliyor. 4,27 lira olarak satılan motorinin ise bizden çıkışı 1,59 lira. 2 lira 25 kuruş vergi olarak kaydediliyor. Aslında vergilerin eşitlenmesi gerekiyor. Vergiyi eşit yap, hangisi piyasada gelişiyorsa gelişsin. Örneğin Akdeniz'de ucuz olan benzini, biz pahalı satıyoruz. Benzin ve motorinde ÖTV eşitlemesi yapılması, fiyatların daha da aşağı çekilmesine yardımcı olur.''

Öte yandan yapılan zamlar sonrası benzin tüketiminde düşüş yaşanışor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) Ağustos Ayı Petrol Piyasası Sektör Raporu'na göre, bu yılın 8 ayında yurtiçi benzin satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.2 azaldı. Motorin satışları ise yüzde 7.1 artış kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...