Özlü: Yerli otomobil için birkaç sanayiciyle görüşüyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, yerli otomobil konusunda iş modelinde dönüşüme gidildiğini belirterek, "Şu anda görüştüğümüz birkaç sanayicimiz var. Onlarla beraber çalışıyoruz. Birbiriyle anlaşan sanayicilerimizin oluşturacakları yeni bir şirket, yapı, konsorsiyumla devam edeceğiz" dedi.

Özlü: Yerli otomobil için birkaç sanayiciyle görüşüyoruz

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil çalışmaları hakkında son durumu anlattı.

Ankara'da gazetecilere konuşan özlü TÜBİTAK'ın bu konuda bugüne kadar çeşitli çalışmalar yaptığına işaret ederek şunları kaydetti:

"İş modeli konusunda bir çalışma yaptık, bir dönüşüm söz konusu. Özel sektörün önde olduğu, devletin destek verdiği bir modelle devam edeceğiz. Şu anda görüştüğümüz birkaç sanayicimiz var. Onlarla beraber çalışıyoruz. Birbiriyle anlaşan sanayicilerimizin oluşturacakları yeni bir şirket, yapı, konsorsiyumla devam edeceğiz. TÜBİTAK'ın bugüne kadar yaptığı çalışmaları bu konsorsiyuma vereceğiz, konsorsiyum bunları değerlendirecek.

Otomobil yapmak ticari ağırlığı daha fazla bir husus, teknolojiden ziyade ticari bir konu. Yüzde 20 teknoloji ise yüzde 80 ticari bir konu. Dolayısıyla ticaretin, ticari işletmelerin önde olduğu bir modelle devam edeceğiz. İnşallah ilk modelimiz elektrikli olacak. Hedefimiz de 2019'a taksi modelini yetiştirmek olacak."

Sayfa Yükleniyor...