Özyeğin: Finansbank'a rakip olmayacağız

Millennium Bank'ı alarak Türk bankacılık sektörüne dönen Fiba Holding'in patronu Hüsnü Özyeğin, Finansbank'a rakip olmayacaklarını söyledi. Özyeğin, "Biz öncelikle kurumsal, ticari ve KOBİ bankacılığı yapacağız" dedi.

Özyeğin: Finansbank'a rakip olmayacağız

Millennium Bank'ı satın alarak Türkiye'de yeniden bankacılık sektörüne dönen FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, CNBC-e'nin sorularını yanıtladı.

Bankacılıkta her zaman fırsatlar olduğunu belirten Özyeğin, "Bankacılık sektörüne 200 şube ile dönüyoruz. Türk bankacılığını hiçbir zaman bırakmadım. Millennium Bank'ı aldığımız için müşterilerimizle hasret gidereceğiz. Her zaman yağmurlu günde şemsiye tuttuk. 2001 krizinden sonra hiçbir banka kredi vermezken biz kredileri devam ettirdik. Türkiye'de bize çok hazır bir pazar var" dedi.

Özyeğin sözlerini şöyle sürdürdü: "Millennium Bank'ın 18 şubesi var. Biz öncelikle kurumsal, ticari ve KOBİ bankacılığı yapacağız. Bireysel bankacılığa sonra gireceğiz. Yurtdışında kullandığımız sistemi Türkiye'ye getireceğiz. Yeni şube açacağız, yeni elemanlar alacağız. Yeni şubeleri müşterilerin bulunduğu piyasada yapacağız. Yatırım planlarımızı Ocak ayında açıklarız. Birinci yıl yüzde 100'ün üzerinde buyuyeceğiz, düşük bazla başlıyoruz. İkinci yıl bu büyüme yüzde 60'a düşer. Sonra yüzde 30'lara oturur."

KURDUĞU BANKAYA RAKİP OLACAK MI?
Özyeğin "Finansbank'a rakip olacak mısınız?" sorusuna "Finansbank'ın pazar payı toplam mevduatta yüzde 5-6 civarında. Millennium Bank, Finansbank'a rakip olmayacak. Sektörde kendisine bir yer edinmeye çalışacak" şeklinde yanıt verdi.

TÜRK BANKASI ADI VERECEK
Millenium Bank'a bir Türk bankası adı vereceklerini kaydeden Özyeğin, "Herkesin kolay telaffuz edeblieceği, anabileceği bir banka yapmak istiyoruz. 6 ay içinde ismini değiştirmek zorundayız. Daha vaktimiz var" dedi.

Özyeğin, Finansbank'tan çok eleman almayı düşünmediklerini ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...