'Pakistan'a yatırım yapın'

Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı İrvalı, amaçlarının iki dost ülke arasındaki ticaret hacmini 2 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi.

'Pakistan'a yatırım yapın'

Türkiye Pakistan İş Konseyi Başkanı Ali İrvalı, iki ülke arasında var olan sosyal ve kültürel yakınlığın ekonomik ilişkilere istenilen ölçüde yansımadığını, iki ülkenin hükümetlerinin karşılıklı aldığı kararlarla 2012 yılında ticaret hacminin 2 milyar dolara ulaşacağını beklediklerini söyledi.
        
İrvalı, ekim ayı içinde Türkiye'den Pakistan'a iki önemli ziyaretin gerçekleştiğini, bir hafta arayla Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve Başbakan Tayyip Erdoğan'la birlikte çok sayıda iş adamının Pakistan'a geldiğini, bu ziyaretler sırasında imzalanan ekonomik ve ticari anlaşmalarla önümüzdeki dönemde ticaret hacminde olumlu yansımaların görüleceğini söyledi.

Pakistan ile Türkiye arasında ekonomik ilişkiler bakımından çok ideal bir zemin olduğunu, siyasi ve hukuki altyapıların tamamlanmasıyla, bundan sonra yatırımların artacağını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ticari boyut kazanacağını belirten eden İrvalı, ''Türk iş adamlarını finans, enerji, madencilik, inşaat, ulaşım, tarım, savunma, turizm, bilim ve teknoloji alanlarında yatırıma davet ediyoruz'' dedi.
        
İş adamlarına uygulanan vizenin kaldırılmasının sevindirici olduğunu, ancak iki ülke arasında serbest ticaret anlaşmasının olmadığını, bu anlaşmanın kısa zamanda hayata geçirilmesinin gerekliliğini belirten İrvalı, '' Pakistan'da iş yapan Türk iş adamları olarak gümrüklerin kalkmasını ve ticari ilişkilerde hukuki kolaylıklar getirilmesinin iş adamlarına büyük faydalar sağlayacağına inanıyoruz'' diye konuştu.
        
İki ülke arasında ticari engellerin başında ulaşım sorununun olduğunu vurgulayan İrvalı, malların taşınmasını sağlayacak direkt bir hattın olmadığını, geçtiğimiz aylarda faaliyete giren İstanbul İslamabad demir yolu hattının düzenli seferlere başlatılmasını istedi.
        
Türkiye-Pakistan İş Konseyi Başkanı İrvalı, iki ülke yetkililerinin imzaladığı ekonomik anlaşmalarla, devam eden global krize rağmen 2012 yılında Türkiye Pakistan arasında ticaret hacminin 2 milyar dolara ulaşacağını beklediklerini de kaydetti.
        
Pakistan ile Türkiye arasında yıllık 740 milyon dolarlık ticaret hacmi bulunuyor. Türkiye Pakistan;dan  yılda 585 milyon dolar ithalat yaparken, Pakistan;a 155 milyon dolar ithalat yapıyor.

Sayfa Yükleniyor...